Published On: 26 Maj, 2016

Zyrtari i BE-së: Korrupsioni dhe shpëlarja e parave janë kanceri i shoqërisë kosovare

Kryeministri, Isa Mustafa, mori pjesë në nisjen e projektit kundër krimit ekonomik në Kosovë. Gjatë kësaj tryeze, u tha se Kosova po vazhdon të të përballet me mungesë rezultatesh në luftimin e krimit të organizuar dhe korrupsioni

Kryeministri i vendit, Isa Mustafa tha se lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, por dhe reformat në administratë publike kanë qenë dhe mbeten prioritetet e institucioneve të qeverisë së Kosovës, drejtë rrugës për integrime evropiane, njofton kumtesa për media.

“Projekti kundër krimit ekonomik në Kosovë, projekt ky i Bashkimit Evropian dhe i Këshillit të Evropës, do të ofrojë asistime, analiza dhe vlerësime të përbashkëta me institucionet tona vendore dhe unë kam besim të plotë që implementimi i këtij projekti dhe realizimi i tij do të jetë i suksesshëm, do ta ndihmojë luftën tonë kundër korrupsionit, kundër pastrimit të parave, kundër financimit të terrorizmit, trafikimit të qenieve njerëzore, krimeve kibernetike dhe formave tjera të krimit financiar”, tha kryeministri.

Të pranishëm në këtë takim ishin edhe Hajredin Kuçi, ministër i Drejtësisë, Thomas Gnocchi, nga zyra e BE-së në Kosovë, Ivan Koedjikov, udhëheqës i Departamentit të Veprimit kundër Krimit nga Këshilli i Evropës, si dhe përfaqësues tjerë të institucioneve vendore dhe ndërkombëtare.

Thomas Gnocchi, nga Zyra e BE-së kërkoi që të jepet një sinjal i qartë për shoqërinë, se korrupsioni dhe shpëlarja e parave janë kanceri i shoqërisë dhe se kësaj duhet t’i vijë fundi.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...