Published On: 23 Shkurt, 2016

Zyrtarët policor të Deçanit, mbajnë orë praktike për sjelljet në komunikacion

Displaying 12752263_1095627700489861_1567570463_o.jpgDisplaying 12752263_1095627700489861_1567570463_o.jpgpoliciasrrug

Adem Lushaj

Nxënësit e Shkollës Fillore “Rexhep Kadrijaj në Rastavicë të Deçanit, ishin pjesë e ligjëratave të

mbajtura nga zyrtarët policor të Stacionit të Deçanit, rreth sjelljeve policore në trafik dhe të

vozitësve, sikurse edhe njohja me masat preventive për sigurinë qytetare. Këto ligjërata praktike

në magjistralen Gjakovë-Deçan, të zyrtarëve policor me nxënësit e klasës 7, ishin në kuadër të

Lëndës mësimore “Edukata qytetare”, që kësaj radhe ishte zgjedhur komunikacioni, me shpresën

që ligjërata të tilla do mbahen edhe në fushat tjera të sigurisë dhe edukatës. Nxënësit pjesëmarrës

të kësaj ore mësimore, vlerësojnë këtë duke thënë se ishte risi kjo mënyrë e mbajtjes së orës

mësimore, duke kaluar nga teoria në praktikë, e aq më shumë kur ka të bëj me sigurinë në rrugë,

kur dihet se shumë qytetarë kanë humbur jetën, nga mos kujdesi i vozitësve dhe qytetarëve.

Rreshterët policor, Adem Çeku dhe Skënder Kasumaj, të ndihmuar edhe nga zyrtarët Burbuqe

Kukleci dhe Isa Musaj, për së afërmi i kanë njoftuar nxënësit për qëndrimet policore ndaj

qytetarëve gjatë kryerjes së detyrave policore në trafik, por edhe për reagimet e tyre ligjore, sipas

rasteve të paraqitura. “Kërkesën për asistim në orë të tilla mësimore, e vlerësojmë si një mënyrë

e bashkëpunimit të shkollave me policinë e Kosovës”, është shprehur rreshteri Kasumaj, duke

thënë se “policia e Kosovës është çdoherë në shërbim të qytetarëve, në çfarëdo forme qoftë”.

Ndërkaq, nxënësja Viola Shabanaj, duke fol edhe në emër të kolegëve të saj, pasi ka falënderuar

zyrtarët policor të Deçanit për njohuritë e dhëna, është shprehur e kënaqur me mbajtjen e orës

praktike, me qëllim të vëzhgimit nga të sjelljes policore gjatë kryerjes së detyrave në zbatim të

ligjit të komunikacionit, por edhe të sjelljes qytetare në rastet e ndalimeve nga policët e trafikut.

“Kishim rastin e mirë që të njihemi për masat që merren në parandalim të aksidenteve që po

ndodhin vazhdimisht, por edhe të ofrimit të nxënësve me policinë e Kosovës”, ka deklaruar

nxënësja Shabanaj, duke shpresuar se ligjërata të tilla do mbahen edhe në fusha tjera të sigurisë

qytetare.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...