Published On: 15 Mars, 2016

Zyrtare, Papa Françesku: Nënë Tereza shenjtërohet më 4 shtator 2016

Papa Françesku mbajti sot paradite në Vatikan Koncistorin publik për kanonizimin e të Lumëve. Nënë Tereza do të shpallet Shenjte të dielën e 4 shtatorit 2016. Pra, sot paradite në orën 10.00, në Sallën e Koncistorit në Pallatin Apostolik të Vatikanit, gjatë kremtimit të lutjeve të ditës të Orës së Tretë, Papa Françesku mbajti Koncistorin e rregullt publik për kanonizimin e të Lumëve:

Giuseppe Sànchez Del Rio;

Stanislau i Jezu Marisë (Gjoni Papczynski);

Giuseppe Gabriele Del Rosario Brochero;

Maria Elisabetta Hesselbald;

Tereza e Kalkutës ( Anjeze Ganxhe Bojaxhiu).

Gjatë Koncistorit, Papa ka dekretuar që të Lumët të regjistrohen në  Librin e Shenjtorëve në këto data: të dielën më 5 qershor 2016: Stalinslau i Jezu Marisë e Maria Elisabetta Hesselbald; të dielën më 4 shtator 2016: Tereza e Kalkutës, Ganxhe Bojaxhiu; të dielën më 16 tetor 2016: Giuseppe Sànchez del Rìo e Giuseppe Gabriele del Rosario Brochero.

Sipas traditës, të gjitha kanonizimet kremtohet nga Papa dhe në Vatikan.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...