Published On: 17 Qershor, 2016

Zyrtare: Dështon projekti investiv në Brezovicë

Komuniteti Drejtues Ndërministror ka njoftuar se Konzorciumi i udhëhequr nga Kompania franceze ka dështuar të përmbushë përmbylljen financiare dhe të sigurojë mjetet e nevojshme financiare për implementimin e fazës së parë për Zhvillimin e Projektit të Brezovicës.

Në një njoftim për media thuhet se si rrjedhojë e pamundësisë së partnerit privat për të siguruar mjetet financiare në përputhje me termat dhe kushtet e Marrëveshjes së PPP dhe propozimin detyrues nga Partneri Privat, Komiteti Drejtues Ndërministror nëpër puthje me kontratën ka marrë vendim për të shkëputur Marrëveshjen e PPP-së dhe për ekzekutimin e sigurimit të tenderit të Partnerit Privat (500.000euro).

“Veprimet juridike të ushtruara nga ana e Qeverisë janë plotësisht në përputhje me termat dhe kushtet e Marrëveshjes së PPP-së dhe të gjithë legjislacionin përkatës. Edhe pse ky nuk është rezultati i preferuar i përfundimit të procesit të Marrëveshjes së PPP, është e nevojshme për të mbrojtur interesin publik dhe për të minimizuar rreziqet financiare që lidhen me zbatimin e Projektit për Zhvillimin e Qendrës Turistike të Brezovicës”, thuhet në njoftim.

Më tej, nga KDNM bëjnë të ditur se edhe pse procesi i tanishëm i prokurimit është duke u përfunduar, Qeveria e së Kosovës rithekson angazhimin e saj t për zbatimin e Projektit për Zhvillimin e Qendrës Turistike të Brezovicës, në muajt e ardhshëm, përmes një procesi qe do të zhvillohet me procedura tjera.

“Projekti mbetet një projekt me rëndësi strategjike për Kosovën dhe komunitetin lokal dhe Qeveria është e bindur se një qendër turistike e klasit botëror do të zhvillohet nga investitorë, zhvillues dhe operues të njohur ndërkombëtarë në një të ardhme të afërt”, thuhet më tej në njoftim.

Loading...
 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. fery thotë:

    Deshtoje qendra rekreative dimrore e Brezovices , njisoj sikur ka deshtuar ndertimi i infrastruktures se fudbollit neper qendrat e medha urbane te Kosoves edhe pase pranimit te Kosoves ne UEFA dhe FIFA . Kosova gadi 10 vite pasi e shpalli pavaresine e saje , s ka stadiume ku mund ti zhvilloje garat kualufikuese sepse , personat pergjegjes te shtetit dhe drejtues kompetent institucionesh te Kosoves , te harlisur e hallakatur mbase plackitjes se cifligut te quajtur Kosove , s paten kohe te mendojne per ndertimin e te pakten , nji stadiumi te futbollit , njisoje sikur nuke paten aftesi dhe dije ta akualizojne qendren rekreative te Brezovices

    Përgjigjiuni
    Pelqej(0) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...