Published On: 23 Janar, 2016

Zvicra, vendi më konkurrent në botë

Sipas Indeksit të Konkurrueshmërisë Globale për vitin 2015-2016, paraqitur në Forumin Ekonomik Botëror në Davos, pesë vendet e para në listë janë: Zvicra, Singapori, SHBA, Gjermania dhe Holanda.

Në renditjen janë përfshirë 140 vende dhe është bërë në bazë të 12 indikatorëve, duke përfshirë efikasitetin e produktit, zhvillimin e tregut financiar, kulturën e sipërmarrjes, zhvillimin e inovacionit, treguesit makroekonomikë, përcjell albinfo.ch.

Ndërsa në radhitjene e veendeve të Ballkanit, Maqedonia është në vendin e 60-të, Sllovenia 59 . Bullgaria është vendi 54. Serbia është në vendin e 94, Kroacia 77, Bosnja dhe Hercegovina në vendin 111.

http://reports.weforum.org/global-competitiveness-report-2015-2016/report-highlights/#ranking

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...