Published On: 5 Gusht, 2017

Zvicerania lë Zvicrën për një fshat të Kosovës

  • Meqë nuk mund të përballonte jetën në Zvicër me një pension, 76-vjeçare Elisabeth Kuchler vendosi të vinte në Kosovë.

“Jam një refugjate ekonomike këtu [në Kosovë]”, thotë Kuchler.

Me të ardhur në Kosovë, 76-vjeçarja kontaktoi një arkitekt dhe bleu një copë tokë për një shtëpi.

“Kur e kuptuan se doja me të vërtetë t’i shkoja deri në fund kësaj pune [ndërtimit të shtëpisë v.j], më deklaruan të çmendur”, deklaroi ajo.

Kuchler bën jetë të rehatshme në Kosovë. Ka një pastruese të shtëpisë dhe i njeh banorët tjerë të fshatit.

“Mësimi i një gjuhe të re është praktikisht e pamundur për mua, për shkak të moshës sime”, shprehet zvicerania, teksa shton se në Zvicër do të kthehet kur të vdesë.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...