Published On: 13 Gusht, 2016

Zukorliq e Ferhatoviq nuk u betuan për ruajtjen e Kosovës në kuadër të Republikës së Serbisë!


Parlamenti serb votoi qeverinë e re të Republikës të Serbisë. Propozimi Mandati i Aleksandar Vuçiqit është votuar nga 163 persona në mesin e tyre është votuar edhe nga Shqiptari i vetëm në Parlamentin e Serbisë deputeti popullor  Fatmir Hasani, ndërsa 62 ishin kundër, dhe nuk ka pasur asnjë abstenime.

Deputetët e Bashkësisë Demokratike Boshnjake (BDZ) të Sanxhakut Muamer Zukorliq  dhe  Jahja Fehratoviq në mënyrë demonstrative kanë lëshuar seancën e Parlamentit të Serbisë në kohën kur qeveria bënte betimin, pasi në seancë merrte pjesë Reisi i Bashkësisë Islame të Serbisë, Sead Nasufović.

Pas votimit, ka  pasuar  betimi para Asamblesë Kombëtare serbe në të cilën  thuhet: “Betohem për besnikëri ndaj Republikës së Serbisë dhe, zotohem me nderin tim se do të respektojë Kushtetutën dhe ligjin, që unë si anëtar i Qeverisë me ndërgjegjeje, me përgjegjësi dhe me përkushtim do të jetë i dedikuar për ruajtjen e Kosovës dhe Metohisë në kuadër të Republikës së Serbisë”.


zukorlic-nasufovic-660x330

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...