Published On: 20 Qershor, 2016

“ZOTI NUK LUAN ME ZARE”

 

Beqir Krasniqi

Kishte thënë Albert Einsteini, duke e kuptuar seriozitetin në krijimtarinë e Zotit, dhe duke besuar në një Zot me plot porosi për krijesën e tij “njeriun”, që të jetojë në paqë, lumturi, dhe prosperitet… Duke vëzhguar shoqërinë tonë, më duhet të them se mendimi ekziston që duhet jetuar në harmoni me njëri-tjetrin, dhe në harmoni edhe me natyrën, siç ishte porosia e Zotit, dhe jo për ta trajtuar njëri-tjetrin si armik, dhe botën natyrore për rreth, si diçka vetëm sa për tu shfrytëzuar.

Por, në veprim ka një ndryshim, vërehet se ka mungesë dhe rezervim, për të u ndërlidhur drejt një mënyre transpersonale të jetesës, dhe larg nga mentaliteti individualist që buron nga një besim në ndarje dhe veçim. Shoqëria jonë është në një pikë përcaktuese shum të rëndësishme në historinë e sajë, dhe ajo ka zgjedhur çuditërisht për të zhvendosur vetëdijen e saj kolektive ndaj mënyrave unifikuese dhe vetëmohuese që e ardhëmja të jetë e mundur. Në qoftë se një ndryshim nuk do të ndodhë, ne mund të mos jemi në gjendje të u kundërvihemi problemeve aktuale që do të na paraqiten: nuk do të mund ta zëmë hapin me ekonomitë globale, dhe me kulturat demokratike botërore, dhe pasojat nga kjo do të jenë një kollaps i rëndë gradual për ne. Por nëse shoqëria jonë do të zgjedh për të ardhur kolektivisht së bashku, që të bashkëpunojmë në mënyrë që këto probleme të shmangen dhe korrigjohen, e ardhmja me të vërtetë do të jetë një e ndritshme. Nuk ka mbetur shum kohë për të bërë këtë zgjedhje që do të përcaktojë, nëse ne si shoqëri do të mbijetojmë dhe do të lulëzojmë, ose degradojmë dhe zhdukemi…!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...