Published On: 13 Qershor, 2016

Zoti na ruajt nga gjeneralët. Ta rrëmbejnë edhe kushëririn dëshmor

 

Më është shpallur Agim Çeku i Kosovës kushëri….

Kolec Traboini

Agim Çeku, ish kryeministri i Kosovës, doli në Hot në festë të Flamurit te Deçiqit e Kryengritjes 1911 e tha se ishte kushëri me Gjon Ujk Çekun, Gojçaj i Traboinit. Shumë hotën më pyeten çfarë po flet ky burrë. Çfarë tu thosha? Se rren ma të bukur nuk kisha dëgjuar ndonjëherë.
Gjon Ujk Çeku ka qenë i biri i Ujk Çek Lulash Nikës – Gojçaj. Po si po del kushëri me të se unë e kam kushëri Gjok Ujk Çekun se baba im Palok Luc Çeku ka qenë djalë axhe (xhaxhai) me dëshmorin e vitit 1911, dhe me vëllezërit e tij Martin Ujk Çekun e Zef Ujk Çekun (këta të fundit kanë marrë mbiemrin Ujka), e tani mq bie me qenë unë kushëri me Agim Çekun.
Na ruaj Zot nga gjeneralët. Ta rrëmbejnë edhe kushëririn dëshmor për ti shtuar lavdinë vetes.
More ku janë këto njerëz që kullosin në histori si në meranë e shtëpisë së vet….

Fragment nga një fotografi e Marubit:
1- Dedë Gjo Luli, 2-Deli Meta,3- Palok Traboini (emri në fis Palok Luc Çeku)- Gojçaj, sekretar i Dedë Gjo Lulit, dhe dy vëllezërit: 4- Martin Ujk Çeku dhe 5- Gjon Ujk Çeku, ky i fundit dëshmor i Kryengritjes së vitit 1911.
Kolec P. Traboini
12 qershor 2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...