Published On: 5 Prill, 2016

Zef Mirditës

Musa Jupolli

 

Zef Mirditës

 

E mirë na duket dita, kur lexojmë Zef Mirditën!

Prozë e gjatë e historisë,

Ora e Dardanisë në zgjim,

Ecuni milinere e kombit tim,

Ideali n’estetikën e Dardanisë!

Njeriu që e mveshi Atdheun

Me rrobën më të bukur kombëtare,

Gramatikë e ortografi betejë e fituar,

Gota më e ëmbël e Arbërisë sonë!

Arkitekt, artësim n’art udhëtari ynë,

Dardania nuse e parë e Shqipërisë,

Elegant në shpirt, Prizreni në frymëzim,

Ngjyrë lirie rrjedhin fjalët e intelektualit,

Tiranë – Prishtinë , Akademik Mirdita foli,

Bibla jonë: ”Dardanët dhe Dardania në antikë”

Që të shohim larg:

« …nuk guxon të heshtet e vërteta»,

Tha Profesor Zef Mirdita!

Në ritmin e zanoreve të ndaluara,

Historiografinë shqiptare na e ndriti,

Ardh’ nga rrugë e gjatë e Ilirisë

Profesor Mirdita , dardan i Arbërisë!

Zef Mirditën e kem n’udhëtim,

Në çdo hap e bibliotekë me zë të bukur na flet!

 

Paris, 05, 04, 2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...