Published On: 20 Dhjetor, 2015

Zbuluesi nga Kosova krijon filtrin më efikas kundër ndotjes

Ndotja në Kosovë tejkalon parametrat e lejuar, meqë mungojnë edhe filtrat adekuatë që ndikojnë në pastrimin e ajrit.

Por, Avni Barani nga Klina e Epërme e Skenderajt ka bërë një shpikje që tejkalon këtë problem. Ai ka zbuluar filtrin që pastron edhe tymin më të ndotur. Për këtë ai ka marrë certifikate ndërkombëtare.

Përmes këtij filtri mund të bëhet asgjësimi dhe riciklimi i mbeturinave të ndryshme, pa ndotur ajrin.
“Një mrekulli e tillë nuk gjendet në Evropë”, thotë Barani t’i kenë thënë ekspertët nga shtete të ndryshme perëndimore.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...