Published On: 13 Gusht, 2016

Zbulohet vlera e medaljes së artë që fitoi Majlinda në Rio

Në aspektin financiar medalja e artë nuk është sa ka ndonjë vlerë të madhe. Revista amerikane “Forbes”, ka bërë një hulumtim për vlerën monetare të medaljeve të arta, të argjendta e të bronzta që do të ndahen në Lojërat Olimpike në Rio.

Megjithëse asnjëra prej tyre nuk janë vetëm me ari, argjend apo bronz, por ato kanë një vlerë reale, të përcaktuar në treg.
Sipas Forbes, medaljet e arta janë të përbëra vetëm më 1% ar, 92.5% argjend dhe pjesën e brendshme të bronztë.

Me çmimet aktuale të tregut, 1% i përdorur apo 6 gramët e medaljes së artë do të vlenin 249.2 dollarë (41.57 dollarë për gram) 92.5% i përbërë nga argjendi kushton 259$ (0.56 dollarë për gram). Pra, vlera monetare e një medalje ari do të ishte 508.42 dollarë.

Medaljet e argjendta, të cilat përbëhen me 93% argjend, nga ku 30% ështëargjend i ricikluar nga sende dhe 7 % përbëhet nga bakri, më një vlerë monetare260.4 dollarë.

Medaljet e bronzta janë kryesisht të përbëra nga bakri dhe në Lojërat Olimpike të 2012 vlera monetare e tyre ishte më pak se 5 dollarë.

Nëse e gjithë medalja do të ishte prej ari do të vlerësohej gati $ 22,000. Viti 1912 ishte e hera e fundit kur u dhan medalje të gjitha prej ari.

Azerbajxhani ofron 510.000 dollarë për sportistin që do të rrëmbejë një medalje të artë, Rusia 135.000 dollarë dhe Tajlanda 314.000 dollarë. Kina është e njohur për shpërblimet e saj për fituesit, ku përveç çmimeve, ka ofruar edhe apartamente, makina ose dhe të dyja bashkë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...