Published On: 1 Tetor, 2016

Zbulohet rezidenca Gazullore dhe Kisha 700 vjeçare “Shën Ilia”

 • *”Nje zbulim rastesor por shume sensacional ne lokalitetin “Koder Gjazuj” prane fshatit malor’ Gjazuj/Gazuj”; Njesia Administrative Ungrej-Bashkia Lezhe (Mirdita etnografike)”…….
 • Shkruan: Paulin Zef Zefi

*Gjithcka ka startuar fale procesit te punes per zgjerimin e rruges ekzistuese nepermjet nje investimi nga ana e Bashkise-Lezhe (NJ.A;Ungrej), rruge e cila kalon mbi kodren e zeze dhe lokalitetin e njohur si “Koder Gjazuj” ku fale konstatimit te disa strukturave murale, banoret e ketij fshati te shtyre nga kureshtja dhe sidomos nga memoria e tyre kolektive, ata kane realizuar edhe pastrimin e plote te vegjetacionit dhe nxjerrjen e planimetrise se pjeseshme te objekteve qe jane zbuluar keto dite mbi piken me te larte te ketij masivi kodrinor kaq piktoresk!!!…. Perfitoj nga rasti qe te shpreh respektin dhe mirenjohjen time me te thelle per keto njerez te nderuar por ne vecanti,per mikun tim shume te vecante” Z. Lek Frroku (Gazulli)”, i cili pervec se ka monitoruar procesin ne fjale,ai gjithashtu me ka njoftuar menjehere per zbulimet arkeologjike rastesore duke kerkuar suportin tim miqesor e sidomos ne aspektin profesional ne menyre qe te krijohet nje definicion shkencor sa me i sakte ne lidhje me keto zbulime… Ajo cfare une konstatova i mahnitur,gjate ketij perlustrimi ne terren,ka te beje me nje zbulim qe i tejkalon kufijnte e sensacionit dhe sinqerisht qe ky lokalitet me ka obsesionuar pa mase!!!…..

Pas takimit tim miqesor me banoret e nderuar te ketij fshati malor qe aktualisht rezulton i braktisur deri ne masen 90% si pasoje e veshtiresive ekonomike dhe komunikimit me qytetin e Lezhes e me gjere,une ju sugjerova qe te nderpresin punimet menjehere,pavaresisht deshires se tyre kaq te madhe per te zbuluar truallin e hershem ku kane jetuar para’ardhesit e tyre, “Gazulloret e lavdishem” me arsyetimin e thjeshte se cdo lloj germimi i kesaj natyre eshte pike se pari, ne kundershtim me ligjin e Shtetit-Shqiptar por sidomos ne lidhje me demet e pavullnetshme por te parikuperueshme qe mundet te shkaktohen pa pranine e nje Arkeologu te mirefillte dhe te licensuar i cili duhet te jete i autorizuar zyrtarisht per nje Ekspedite arkeologjike te kesaj natyre etj.etj.Si fillim kam vene ne dijeni Bashkine e Lezhes dhe ne oren 13:30(sapo jemi rikthyer ne qytetin e Lezhes) i kam telefonuar Ipeshkevit te nderuar te Dioqezes se Lezhes Mons. Ottavio Vitale ku e kemi takuar se bashku me mikun tim te mire z.Lek Frroku duke i percjelle specifikat e rastit ne fjale per arsye se nje pjese e ketyre strukturave murale une jam shume i sigurte qe i perkasin “Kishes mesjetare te Shen.E/Ilia”, e cila eshte djegur dhe shkaterruar nga barbaret osmane ne fillim te shek.XVII  dhe gjithashtu per ti kerkuar partneritet dhe vendimarrje ne lidhje me iniciativen me te re dhe shume fisnike te Z.Lek Frroku i cili qe nga dita e sotme do te angazhohet per hartimin e nje projekti sa me dinjitoz per financimin dhe ndertimin e nje Kishe te re Katolike ne piken me te larte/dominante te lokalitetit”Koder Gjazuj”,ne nje distance rreth 150m.me ne jug te ketij”Siti arkeologjik mesjetar”i cili sapo ka dale ne drite……Miku im shume i nderuar Z.Lek.Frroku ka vendosur qe nepermjet ketij akti kaq human dhe vertete largpames,te nderoje gjakun dhe sakrificat e para’ardhesve te tij te shquar por edhe te glorifikoje emrin dhe veprat e tyre ne sherbim te Kombit-Shqiptar….
*”Rezutatet befasuese te zbulimit ne Koder-Gjazuj”;…..
*Strukturat murale qe kane dale ne pah i perkasin dy fazave te ndryshme ndertimore ku duke u bazuar tek muratura me e hershme,tipologjia e tyre dhe teknika e ndertimit,keto objekte rezultojne qe te jene ndertuar ne fund shek.XIII-tedhe fillim shek.XIV-te,teori e cila bazohet edhe tek gjetjet e disa fragmenteve prej qeramike te stilizuar qe duke ju referuar materialit perberes apo tipologjise se tyre te vecante,keto artefakte prej qeramike datojne rreth shek.XIII-XIV-te….Gjithashtu,prane rrenojave te ketij lokaliteti arkeologjik aspak te njohur,jane zbuluar edhe disa fragmente te tjera qeramike te cilat jane relativisht me te reja ne moshe ne raport me ato qe citova me lart pasi qeramika ne fjale eshte shume me e rafinuar dhe karakteristike per periudhen e mesjetes se vone,shek.i XV-te,por gjithashtu po e njejta tipologji ka vazhduar qe te jete e pranishme edhe pergjate shek.pasardhes;XVI-te&XVII-te….Pra,te dashur miq,zbulimet ne fjale i perkasin nje objekti religjioz te Krishtere dhe nje rezidence feudale si pjese integrale e nje vendbanimi te mirefillte mesjetar ku jeta eshte zhvilluar duke nisur qe nga fundshek.XIII-te e deri ne fillim shek.XVII-te kur ky fshat mesjetar qe kishte permasat e nje qyteze karakteristike Arbnore,eshte braktisur perfundimisht nga banoret e saj,si rezultat i plackitjes,djegies dhe shkaterrimit qe ka pesuar pas zhvillimit te nje beteje e cila eshte zhvilluar gjate periudhes se pushtimit osman ne fillim shek.XVII-te ku nje pinjoll i fuqishem i kesaj familje fisnike i quajtur”Ilia Gazulli”eshte masakruar se bashku me disa pjesetare te Famijes por me pas trupi e tij te pajete e kane terhequr zvarre dhe kufoma eshte hedhur brenda nderteses se”Kishes seShen.Ilise”ku ushtaret e urryer turq,kane kryer edhe barbarine e tyre te fundit duke therur edhe kalin e ketij Fisniku-Arbnor po ne te njejtin vend,dhe me pas i kane vene zjarrin ketij objekti religjioz por edhe te gjitha ndertesave te tjera duke i rrafshuar deri ne themele!!!…..Teoria ime mbi vjetersine,funksionalitetin,fizionomine e ketij vendbanimi,djegia dhe menyra e shkaterrimit qe rezultoi me braktisjen e plote e cila citohet nga burime historike shume te limituara,tani mbeshtetet si nga gjurmet e karbonit qe kam konstatuar tek pjesa me e madhe e gjatesise se ketyre mureve mesjetare te ndertuara me gure mesatare por edhe nga gojedhenat e trasheguara nga vete banoret autoktone te cilet pefaqesojne pasardhesit e drejtperdrejte te Familjes se madhe Feudale”Gazulli”por qe deshmojne edhe braktisjen e ketij trualli te shkaterruar dhe vendosjen e tyre pergjate lugines se sotme te perroit”Gjazull/Gazull”duke krijuar edhe kete venbanim te ri,ne te cilin,ata thone se kane kaluar rreth 14-breza qe nga koha kur braktisen vendbanimin fillestar ne lokalitetin”Koder Gjazuj”.etj.etj…Gjithsesi shenjat e karbonit,sot,i kam konstatuar ne 2-nivele te ndryshme por gjithashtu pjesa e siperme e murit perendimor shfaq shenja restaurimi me gure mesatare te lidhur me llac te trashe i cili permban nje sasi shume te madhe me gelqere,gje e cila me shtyn te mendoj se kjo mbishtrese perfaqeson nje rindertim ose faze ndertimore me te vone qe i perket shek.XVI-te dhe qe eshte e pozicionuar pikerisht mbi gjurmet me te hershme te karbonit ku deshmohet djegia me e hershme,ajo e fund shek.XV-te e cila perkon me pushtimin osman dhe shkaterrimin e pjeses derrmuese te vebdbanimeve Arbnore ne Shqiperine veriore…Sic dihet;Banesat mesjetare,pergjithesisht,ndertoheshin me gure te permasave mesatare ose vetem me dru,apo duke i nderthurur keto dy materiale ndertimore me njeri-tjetrin.Çatite e pjeses me te madhe te ketyre objekteve mbuloheshim me furde ose me kashte dhe ndersa tjegullat perfaqesonin nje material ndertimor i cili kryesisht perdorej vetem per te mbuluar objektet religjioze(Kisha)ose banesat e shtresave te pasura sic ishin klasa feudale,familjet tregtare.etj..Guri i latuar i harmonizuar me drurin e gdhendur kane qene edhe materialet kryesore te cilat hijeshonin pamjen e jashtme te ketyre banesave rezidenciale ku jetonin familjet e fisnikeve Arber..Gjithashtu catia e mbuluar me tjegulla,fugatimi estetik i mureve te jashtme dhe suvatimi i pjeses se brendshme te ketyre banesave te cilat kishin edhe permasa te konsiderueshme ne raport me objektet e tjera,krijonin nje efekt te qarte diferencues edhe persa i perket cilesise se materialit ndertimor,mjeshterise se punimeve por edhe ne baze te pajisjeve ose ornamenteve luksoze qe lehtesonin jeten e shtreses se pasur.etj.etj.Pra,te dashur miq,qeramika e vrazhde me material te perzier e cila eshte zbuluar prane objektit kryesor i perket pikerisht tjegullave te catise se ketij objekti me planimetri te crregullt por mjaft impresionues per te cilin nuk jam akoma i sigurte n.q.s behet fjale per”Kishen e Shen.E/Ilise”apo per kullen rezidenciale te”Familjes feudale Gazulli”,objekt ne te cilin kane lindur edhe pinjollet kryesore te kesaj Dere fisnike te Arberise mesjetare dhe disa nder figurat emblenatike te Kombit Shqiptar….Prane fshatit te sotem”Xhazuj”ndodhen edhe 2-toponime te vecanta dhe shume sinjifikative si;”Trojet e vjetra dhe Kalaja e Harketareve”,studimi i te cilave do te na mundesonte realizimin e nje mozaiku sa me te plote….Gjithashtu prane ketyre strukturave murale(themelet perendimore)jane zbuluar edhe disa objekte te tjera si;qeramike masive por edhe ajo e stilizuar,kocka humane(fragmente te vogla),kocka kafshesh(nofulla dhe disa dhembe kali),3-fragmente teper interesante prej qeramike te stilizuar te cilat sipas mendimit tim duhet te jene pjese integrale e nje objekti luksoz shume te vecante(llulle),nje objekt metalik prej bronxi qe duhet ti perkase nje ornamenti luksoz,nje fragmet qelqi me ngjyre te erret,plot 14-gozhda artizanale te permasave dhe funksioneve te ndryshme ku dy prej tyre(me koke te gjera)me siguri qe jane perdorur tek ndonje poltrone lisi e stilit venecian ose mbi porten e drunjte te Kishes se”Shen.E/Ilise”dhe ndersa objekti tjeter eshte nje grih(emertim lokal)ose lime per te mprehur tehet e armeve si shpata,kama apo thika por edhe per mirembajtjen e veglave te tjera te punes……Te gjitha keto struktura murale kane qene te varrosura nen kete truall i cili deri perpara 3-4-ditesh ishte i mbuluar me vegjetacion te harlisur(si e gjithe pjesa tjeter;Geshtenja,lis,shkoze,thana,dellinja.etj.),me toke te murrme pyjore dhe humus por duke qene se procesi i germimit ka depertuar deri me thellesine 1.80m.ketu jane zbuluar mure dhe themele ne lartesine 0.40m.e deri ne 1.5m….Desha te nenvizoj edhe faktin se;neper terrritorin ku ndodhet ky lokalitet,kalonte edhe nje degezim i rendesishem i rruges antike Lissus-Naissus(Lezhe-Nish)dhe kjo arterie rrugore kaq e jetike e ndertuar me kalldrem me gjeresi deri ne 1.5m.njihet edhe sot si”Udha e madhe”e cila vazhdonte qe nga Keshtjella Iliro-Romake e”Castrum-Vig/Kastri i Vigut(shek.III-IV-te)”ne vendin ku bashkohet perroi Voma me lumin e Gjadrit,rruge e cila kalonte petmes territorit te sorem te Mirdites e deri ne treven e Lumes dhe ne qytetin e Prizrenit(Theranda antike)por gjithashtu,kjo rruge,deri ne fillim shek.XX-te ka funksionuar si lidhja kryesore ndermjet qytetit te Shkodres me kryeqendren e Mirdites,Oroshin me Abacine dhe Rezidenden madheshtore te Familjes”Gjomarkaj”(teme e gjate);…….
*Pjese nga studimi im lidhur me Familjen dhe Fisin e madh e te nderuar”GAZULLI(Prill-2015)”;…..
“Fisi i madh GAZULLI”i kane dhene Zadrimes,Mirdites,Lezhes,Shkodres dhe te gjithe Shqiperise;nje plejade shume te pasur me personalitete te njohura per veprimtarine e tyre patriotike,kulturore,diplomatike,shkencore,arsimore dhe religjioze,duke nisur qe nga periudha e Mesjetes se vone(Shek.XIV-XV-te)&deri ne ditet tona(700-vite Histori).
*”Origjina e Gazulloreve”;…
1)Sipas librit Raguzian”Reformatorium”i vitit 1301,Gazulli na shfaqet ne fshatin Kabash te Pukes ku administronin nje Keshtjelle te”Familjes feudale,BLINISHTI”por gjithashtu permendet qe kishin prona si ne Zadrimen e poshtme dhe ate te siperme.
2)Emri”Gazolli dhe jo Gazulli”gjendet neper dokumentet veneciane(Regjistri kadastral i koncesioneve veneciane:1416-1417)edhe ne fshatrat Barbullush dhe Dajc i bregut te Bunes ne Shkoder.
3)Prane fshatit Sukaxhi(Lezhe)te Bajrakut te Dibrrit ne Mirditen etnografike,kemi nje fshat kodrinor-malor me emrin”Gjazuj/Gazull”dhe gjithashtu ne kohen e Ali Pashe Tepelenes dhe pikerisht tek masakra e Kardhiqit(Gjirokaster)na shfaqet madherishem;patrioti&luftetari”Andrea Gazulli”i cili ishte caktuar nga Princi”Lleshi i Zi-Gjomarkaj”si Komandant i”Ushtrise Mirditore”ne sherbim te Ali Pashe Tepelenes.”Andrea Gazulli”refuzoi urdherin e Pashait per te masakruar civilet brenda Keshtjelles se Kardhiqit,duke i thene me krenari se;”Mirditori nuk e ka zakon qe te vrase njerez te paarmatosur.Kthejua armet Kardhiqioteve qe te mbrohen dhe atehere do ta njohesh trimerine e Mirditoreve”!!!…Sic dihet,urdherin e Ali Pashe Tepelenes e zbatoi me devotshmeri;”Thanas Vaja”(Himariot)ku nuk kurseu as pleq,as gra&as femije……”Andrea Gazulli”ishte nga fshati Sukaxhi dhe sherbente si perfaqesues i Bajrakut te Dibrrit.
4)Gazulloret e fshatit Dajc-Lezhe pretendojne se jane Fis autokton Zadrimor dhe kjo deshmohet edhe nga rrenojat e vendbanimit te braktisur”Krytha”i cili ishte nje qytet i lashte Ilir qe ndodhej ndermjet fshatrave te sotem Zadrimore;Nenshat(Shkoder),Dajc,Kodhel&Koterr(Lezhe)por ata vazhdojne qe ti ruajne lidhjet me kusherinjte e tyre ne fshatin Gjazuj!!!…Nderkohe qe,”Krytha”eshte shuar si vendbanim,menjehere pas pushtimit te eger osman dhe”Gazulloret”jane zhvendosur ne Dajc por nje pjese e mire prej tyre jetojne edhe ne Gazuj-Sukaxhi te Mirdites etnografike(Lezhe),Bushat,Shelqet(Shkoder),Venecia,Raguze,Hungari etj..Duke qene se territori i Zadrimes etnografike deri ne vitin-1812,perfshinte edhe fshatat e Bajrakut te Dibrrit deri kur treva ne fjale njihej si”Zadrima e eperme/siperme”,prania e disa rrenojave ne”Koder Gjazuj(Kodra e Gazulloreve)”qe mendohet se mundet ti perkasin jo vetem Kishes mesjetare teShen.Ilise por ketu ndodhej edhe nje fortifikate mesjetare e cila duhet te kete sherbyer si rezidenca verore e kesaj familje kaq te madhe;me krijon sigurine e plote se Gazulloret e Zadrimes me fis”Kabash”,padyshim qe jane me origjine te drejtperdrejte nga Gazull-Sukaxhi ne Zadrimen e eperme dhe ky degezim i tyre eshte vendosur ne”Krytha”ne prag te pushtimit osman por pa i shkeputur lidhjet nga vellezerit e tyre ne Gazull-Sukaxhi me te cilet,akoma i ruajne lidhjet e vjetra familjare edhe sot e kesaj dite…..
*”Pinjollet me te lavdishem te Familjes se nderuar,”GAZULLI”;….
1)”GJON GAZULLI(1400-1465)”;…Klerik Katolik i arsimuar ne Raguze(Dubrovnik-Kroaci),Venecia&Padova.Iluminist,Historian,Dijetar,Filozof,Shkencetar,Petagog,Diplomat,Keshilltar dhe Ambasador i GJERGJ KASTRIOTIT ne shume shtete Europiane.Ne arkivat e Raguzes ruhen shume dokumente te kohes kur Mbreti i fuqishem i Hungarise”Matias Corvinius”e luste per tu bere Keshilltari i tij personal.GJONGAZULLI eshte i famshem edhe per paraqitjet e tij pompoze ne te gjitha oborret mbreterore europiane ku prezantohej denjesisht me fjalet;”Une jam Gjon Gazulli nga Arberia”.etj.etj.
2)”PAL GAZULLI(Vellai i Gjon Gazullit)”;…Ishte Rektor i Universitetit te Raguzes ne vitet 1442-1444 dhe ndersa ne vitet 1452-1459,sherbeu me devotshmeri si Ambasador i GJERGJ KASTRIOTIT ne Republiken e Raguzes pasi kishte merita te vecanta ne krijimin e sistemit”Taksa e turqve”e cila konsistonte ne grumbullimin e shumave te medha monetare nga Raguza dhe qytetet e tjera Dalmate per te financuar luften e GJERGJ KASTRIOTIT.
3)”ANDREA GAZULLI”;…i cili ishte vellai i Gjonit dhe i Palit.Edhe ky personalitet, sherbeu periodikisht si Ambasador i GJERGJ KASTRIOTIT ne Republiken e Raguzes ndermjet viteve 1444-1450.Emri i tij na del i dokumentuar ne shume marreveshje shteterore ndermjet Arberise&Raguzes ku Andrea Gazulli firmos si perfaqesues i drejtperdrejte i GJERGJ KASTRIOTIT.
4)”Dom.Matia Gazulli”;…permendet si Famullitar i fshatit Barbullush(Shkoder).Medt.1-shtator-1404 Dom.Matia Gazulli perpunon dhe publikon ne Raguze,nje Bibel te shkruar me germa latine te stilit”Gotik”dhe ne dialektin Lombard(Milanez).
5)”Monsinjor.Gjon Gazulli”;…qe e nis karrieren e tij si Meshtar ne Kosove dhe ne vitin 1702 ai emerohet nga Papa ne detyren e rendesishme si”Arqipeshkev i qytetit te Shkupit”ku ishte lideri shpirteror i te gjithe Shqiptareve Katolike te Dardanise(Kosove&Maqedoni).”Monsinjor.Gjon Gazulli”ka botuar nje veper ne Shqip(1743)dhe gjithashtu ishte vleresuar me graden e larte”Doktor ne Filozofi dhe Teologji”.Ai sherbeu me devotshmeri deri sa nderroi jete ne vitin 1753.
6)”Dom.Ndre Gazulli”;…Klerik Katolik,Patriot,Studiues,Petagog dhe gjithashtu i vleresuar me graden shkencore”Doktor ne Filozofi dhe Teologji”i cili na shfaqet ne burimet historike te vitit-1766 si Abat i Mirdites.
7)”ANDREA GAZULLI”;…Komandant,luftetar,keshilltar dhe mik i Ali Pashe Tepelenes prane te cilit sherbeu rreth 12-vite.(Emrin e tij e kam cituar ne hyrje te ketij studimi).
8)”Dom.Nikolle Gazulli”;..Mesimet e para i mori nga”NDRE MJEDA”dhe me vone u diplomua per filozofi dhe teologji ne Universitetin e qytetit Insbruk te Austrise.Njihet si;Albanolog,Gjuhetar dhe Dijetar erudit pasi zoteronte disa gjuhe si;Latinisht,italisht,gjermanisht,serbo-kroatisht,polonisht,greqishten e vjeter dhe greqishten e re.Duke qene se u vendos ne perkrahje te vellait(Gjon Gazulli)ai u denua me 10-vite burg nga regjimi zogist por beri vetem 4-vite pasi per lirimin e tij protestuan shume personalitete te Albanologjise me ne krye te madhin”At.GJERGJ FISHTA”.Edhe pse u kursye nga Ahmet Zogu,ai u perfshi ne valen e hakmarrjes histerike komuniste gjate viteve te para te konsolidimit te pushtetit diktatorial te Enver Hoxhes ku Dom.Nikolle Gazulli u pushkatua ne vitin 1946.
9)”Patrioti dhe Martiri;”Dom.Gjon Gazulli”;…Ishte njeri shume i drejte dhe qe gjithcka e bashkendante me Popullin e thjeshte Shqiptar dhe pikerisht keto karakteristika e bene pjese te revoltes popullore anti-zogiste ne veri te Shqiperise,ku u ngrit ne kembe fshataresia e varfer dhe e mjeruar e cila nuk pajtohej me regjimin e Ahmet Zogut.Shtypja e kesaj Kryengritje u finalizua nepermjet denimit me vdekje te Patriotit”Gjon Gazulli”i cili u var publikisht ne Shkoder ne vitin 1927.Fjalet e tij te fundit kur po i lidhej litari ne fyt,ishin;”Po vdes i pafajshem. Rrofte Krishti-Mbreti yne.Rrofte Kisha Katolike-Nena jone.Rrofte Papa-Ati yne. Rrofte Shqiperia dhe Shqiptaret e vertete”………..
*Me rastin e ketij zbulimi rastesor kaq sensacional,une ju bej apel te gjitha institucioneve shteterore kompetente duke nisur qe nga Ministria e Kultures,DRKK-Shkoder,Agjensia e Sherbimit Arkeologjik dhe Instituti i Arkeologjise qe ti perveshen sa me shpejt,punes kerkimore ne terren dhe jo sa per te kaluar radhen!!!….Objektet e ndryshme te cilat sot,banoret mi kane dorezuar ne mirebesim,si;artefaktet,kockat,qeramika,qelqi etj.qe i kam bere publike ketu ne fb,une sapo i kam pastruar,matur e diferencuar dhe nderkohe po punoj mbi procesin e inventarizimit te tyre me qellim qe diten e neserme ti dorezoj tek Bashkia e Lezhes ku do te behen pjese e fondit muzeal te qytetit tone ku mua personalisht apo specialisteve te tjere,do te na sherbejne per qellime te ndryshme studimore-shkencore,dhe me pas nje kopje te ketij materiali te shkruar,do tja relatoj zyrtarisht Znj.Silva Breshani me detyre si Drejtoreshe tek”Qendra Kombetare e Inventarizimit te Pasurive Kulturore”……
P.S;(Ju bej thirrje te gjitha institucioneve te Rajonit te Lezhes e me gjere por sidomos perfaqesuesve te tyre dhe ne vecanti Kryetarit te nderuar te Bashkise-Lezhe Z.Fran Frrokaj,Intelektualeve Lezhjane nga fusha&profile te ndryshme,Perfaqesuesve te Shoqerise civile e sidomos miqve te mi te nderuar te Medias Shqiptare si TV-Kombetare&lokale,gazeta,revista dhe portaleve te ndryshme ne menyre qe diten e neserme edhe pse eshte nje rruge pak e veshtire por vetem 34km.nga qendra e Lezhes,qe te gjithe te mblidhemi aty per diten e neserme pasi fatmiresisht data 29-shtator perkon pikerisht me”Diten Kombetare te Trashegimise Kulturore”…Jane te lutur qe te marrin pjese te gjithe pinjollet e nderuar te Familjes se lavdishme”Gazulli”si nga fshati”Gjazuj”,nga fshati”Dajc i Zadrimes(Lezhe)”,nga Qyteti i Lezhes,nga fshatrat;Bushat dhe Shelqet(Shkoder)dhe kudo ku ata jetojne…..Neser paradite ju mirepres ne Koder-Gjazuj se bashku me mikun tim te vecante Z.Lek Frroku(Gazulli)!!!….)….

kisha-rrenojatobjekte arkeologjike7objekte arkeologjike 5objekte arkeologjike 4objekte arkeologjike1

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
 1. Gezim thotë:

  Kjo eshte prove e qarte e menyres mizoreve , shtazareke , gjakesore , e kthimit te popullsise sone nga krishtere ne ate islame.
  Nuk mund te krenohemi me nje fe e cila ka ardhur mbi gjakun e pafajshem te mijerave stergjysherve tane . Eshte nje peshtyjme e eshtrave te paraardhesve tane nga vete ne,eshte vetevrasje.

  Përgjigjiuni
  Pelqej(2) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...