Published On: 22 Janar, 2016

Zbulohet kafazi i Gruevskit për Ali Ahmetin

  • Më në fund, Gazeta Epoka Shqiptare, zbuloi kafazin special që e ka siguruar Gruevski për Ali Ahmetin! Padyshim se ka shumë nga ato, të cilët e kanë kuptuar se ekziston “një dreq” i madh që ka ndikuar te Ali Ahmeti, I cili nga Komandanti i vitit 2001, nga “mbreti i shqiptarëve”, që pati guxim para Kuvendit të Maqedonisë, në vitin 2006, të dërgon porosi për Nikola Gruevskin, “të kam fituar në luftë, do të fitoj edhe në paqë”, të kthehet në një “robot” i teledirigjuar nga Gruevski.

Fjalori kërcnues i Ali Ahmetit drejtuar Gruevskit para Kuvndit të maqedonisë ishte vetëm një “katalizator” për ngacmimin e shërbimeve intelegjente, jo vetëm maqedonase, edhe atë sërbe dhe ruse, ato slave në përgjithësi! Nuk ishte se Ali Ahmeti i frikësoi shërbimet slave, me atë që tha para Kuvendit të Maqedonisë, por fjalimi i tij kërcnues ishte katalizaror për sherbimet slave, të vendosin që Ali Ahmetin ta zbresin nga “froni i mbretit” të shqiptarëve në Maqedoni, për ta shëndruar në një “mashë speciale” për realizimin e programit të njohur antishqiptar!

Kështu, shërbimet e intelegjencës slave, vendosën që Ali Ahmeti të kalon në një rol të ri për realizimin e detyrave të shërbimit, nga ai që kishte deri në vitin 2006, si pjesë shërbimit në prapaskenë, të kalon në pjesë aktive e shërbimit! Dhe, detyrën e re ta realizon duke e përdorë rolin e tij “të mbretit” që kishte para shqiptarëve! Kështu, ai duhej të vazhdonte të ushtronte “rolin e mbretit”, deri sa shqiptarët përfundimisht ta kuptojnë se nuk është ai që duhet ti shkojnë pas dhe ti besojnë. Ndoshta kjo mënyrë e analizës duket abstrakte, por nëse do të lexohet me kujdes, jemi të bindur se, pasi të zbërthehet në tërësi, do të kuptohet drejtë! Kjo është mënyra më e përshtatshme për ta kuptuar rolin e ri të Ali Ahmetit që e ka marrë nga viti 2006!

Për ta kuptuar se Ali Ahmeti është në rol të ri nga viti 2006 është shumë lehtë për ato që kanë dashur atë ta kuptojnë. Ndërsa për ato që, ndonëse kanë dashur ta kuptojnë dhe ta shohin, për arsye të ndryshme nuk kanë mundur, mjafton ta kthejnë kujtesën pas, nga viti 2006, dhe atje ku hasin në probleme të kërkojnë ndihmë në regjistrimet elektronike! Kështu, me pak angazhim, fizik dhe mendor, të gjithë do e kuptojnë rolin e ri që ka marrë Ali Ahmeti në shërbimet e intelegjencës slave! Nëse do të ndiqen opinionet publike të Ali Ahmetit, intervistat, fjalimet e tij në forume të ndrysheme partiake, fjala e Ali Ahmetit në dy Kongreset e fundit të BDI-së, politik dhe tematik, do të kuptoni në tërësi rolin e tij të ri, që ai e ushtron përballë shqiptarëve në Maqedoni.

Dhe, si mendoni, a s’ka dilemë çdo shqiptar në Maqedoni për veprimet e Ali Ahmetit, përtej besimit që e merr nga populli, në rolin e tij që mund të ketë në zgjidhjen e emrit, për integrimin e Maqedonisë në NATO dhe në BE, për heshtjen e rastit të Sopotit, për heshtjen e rastit MONSTRA, për rolin e tij në rastin e Kumanovës, për eliminimin e shumë Komandantëve të UÇK-së pas vitit 2001, për fillimin e mbylljes së USHT-së (Universitetit Shtetror të Tetovës),…, për heqjen dorë nga përdorimi i gjuhës shqip, për deformimin e flamurit kombëtar,…, si dhe për shumë veprime tjera të tij, që tregojnë se ai nuk e çuar ujin kurrë në mulli të shqiptarëve por në ato slave!

Edhe pse, Ali Ahmeti, rolin e ri ka filluar ta ushtron nga viti 2008, ai atë e ka pranuar nga viti 2006, ndërsa periudha 2006-2008 ka qenë një fazë kalimtare dy vjeçare! Fillimisht Ali Ahmeti në vitin 2006 e ka kuptuar se shefi i tij i ri, në shërbimet e intelegjencës, do të jetë Nikola Gruevski. Në takimin e parë me shefin e ri, Ali Ahmeti e kupton edhe natyrën e rolit të ri që do e ketë! Kështu, shefi i tij i ri, Nikola Gruevskit, duke e pasur në njërën dorë autorizimin e shefit, dhe në dorën tjetër dosjen e trashë të Ali Ahmetit, ai kishte vetëm një pistë të veprimit, të pranon të gjitha kushtet që duhet t’i realizon në rolin e tij të ri. Ndërsa në këtë rol do të vazhdon të jetë deri sa të gjithë shqiptarët të kuptojnë, dhe me dorën e tyre ta eliminojnë, se ai është në kafaz, dhe nga aty del vetëm kur dera i hapet nga Nikola Gruevski, dhe kthen prap në kafez me urdhër të tij! /Gazeta Epoka Shqiptare.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...