Published On: 10 Janar, 2017

Ja si kërcënohej me ekzekutim Enver Maloku dhe familja e tij

Në 18 vjetorin e vrasjes së Enver Malokut, në vend të përkujtimit

 

Doruntinë E. Maloku

 

Për të gjithë ata që nuk kanë pasur rastin që ta kenë në duar librin “Gjuha e Stuhisë”, po e publikoj një intervistë ekskluzive që Babi im, Enver Maloku, kishte dhënë për gazetën “Bujku”, pak javë para se të vritej, por që e pa dritën e botimit vetëm pas vrasjes së tij.

Në këtë intervistë, të cilën po e botoj të plotë nëpërmjet fotografive, ai ka folur për QIK-un, punën e tij e të kolegëve, sfidat me te cilat përballeshin, neglizhencën ndaj QIK-ut, Press Qendrën por edhe për atentatin e Korrikut 1998, sulmin ndaj meje me veturë në po të njëjtin vit, përcjelljen që u bëhej vëllezërve të mi të vegjël, kërcënimet në gjuhën serbe e shqipe, për akuzat se ishte bërë “zëdhënës i politikës së ndejtjes”, për përpjekjet për përafrimin e faktorit ushtarak dhe atij politik, si dhe “shpërblimin” që mund të merrte për gjithë punën e tij!

Intervista është zhvilluar në dhjetor 1998 nga gazetari Faton Osmani.

(Radhitja nga fq.404-413)

Image may contain: textImage may contain: textImage may contain: textImage may contain: textImage may contain: textImage may contain: textImage may contain: textImage may contain: textImage may contain: textImage may contain: text

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...