Published On: 10 Prill, 2016

Zbulohet cila pjesë e fytyrës së femrës josh meshkujt

Për fytyrë joshëse nuk është me rëndësi bukuria, por diçka që secili nga mund ta ketë. Një zbulim ka treguar se si forma ovale dhe katrore e fytyrës konsiderohet më joshëse, ndërsa hulumtimi i botuar në revistën ”Royal Society Open Science” ka treguar se si meshkujve fytyrat më joshëse u janë “të zakonshmet”, përkatësisht në ato fytyra që nuk theksohet diçka e veçantë.

“Fytyrat e zakonshme” kanë kontura të buta, më pak rrudha dhe thjesht janë lehtë të kuptueshme për trurin e mashkullit, ndërkaq të gjithë e dimë që meshkujt dëshirojnë gjëra të thjeshta.

 Në të vërtetë, meshkujve në grupin e fundit u janë treguar fotografitë e femrave me shprehje të ndryshme – në disa fotografi ishin të hidhëruara, në disa ishin të pikëlluara, ndërkaq në disa ishin të buzëqeshura dhe në poza normale.

Të intervistuarve, më joshëse u dukeshin ato femra fytyrat e të cilave kanë mundur t’i lexonin dhe të kuptonin emocionet e tyre.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...