Published On: 15 Shkurt, 2016

Zbulimi: Gjendet një tekst i vjetër teatror për Skënderbeun

Nga Lucia NADIN

Historia e gjetjes së tekstit është gati aventuresk: fillon midis letrash private që miku i autores, Paolo Muner do gjente në një fond personal italian. “Duke lexuar emrin e Skënderbeut, Muner nuhaste vlefshmërinë e këtyre letrave dhe më vinte në dijeni me pronarët e këtyre letrave, që sot e kësaj dite duan të mbeten anonimë dhe nuk kanë ndërmend t’i japin origjinalet një institucioni publik. Megjithatë kam mundur të kem një kopje të tekstit dhe do ta depozitoj në një bibliotekë të Venecias, në mënyrë që çdo studiues të mund ta shikojë”, shkruan autorja… Përktheu nga origjinali Xhiana Belegu QUESTO ARTICOLO DI MILOSAO E’ STATO RIPRESO DA BALKANWEB

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...