Published On: 7 Maj, 2016

Zbardhet pasuria e Niko Peleshit, kredi për mobilimin e shtëpisë

  • Numri dy i qeverisë, Niko Peleshi, në deklaratën e pasurisë për vitin 2015 ka deklaruar se të ardhurat e tij për këtë vit kanë qenë 1 687 529 lekë nga paga në qeveri, 82 765 lekë nga pjesëmarrja në bordin e Fondit Shqiptar të Zhvillimit në shumën e si dhe nga interesat e përfituara nga depozitat e veta, bashkëshortes dhe fëmijëve në vlerën e 150 474 lekëve.

Peleshi rezulton se është në pritje të regjistrimit të dëshmisë së trashëgimisë për një pronë të përfituar nga Komisioni i Kthimit të Pronave në emër të nënës, ku sipas të dhënave që ka depozituar në ILDKPKI të drejtat e trashëgimisë janë çelur në datën 4. 02. 2008, pjesa takuese 1/6.

Prona nuk është regjistruar ende në zyrën e hipotekës Korçë. Por zëvendëskryeministri rezulton se ka ende pa shlyer edhe 38 211 euro nga një kredi të marrë me vlerën e 60 mijë eurove, kredi kjo e marrë në vitin 2010 për rregullimin dhe mobilimin e një shtëpie.

Në të ardhurat e personave të tjerë të familjes, bashkëshortes së tij, Amarda Peleshi është deklaruar se ajo për vitin që kaloi i ka shtuar ato me shumën 2 271 948 lekëve nga paga në EY Albania, ndërsa ka patur shtesë në llogari bankare prej 96 880 lekë, një tjetër shtesë me 5 077 lekë, si dhe ka pakësuar një llogari bankare me 596 euro. Çifti Peleshi kanë shtuar edhe depozitat e tre fëmijëve përkatësisht shumat me 750 usd, 725 usd dhe 328 usd.

Në të ardhurat dhe shpenzimet për vitin 2015 rezulton se është paguar karta e kreditit 216 euro dhe detyrimi i mbetur në datën 31 dhjetor 319 euro, bashkëshortja deklaron se ka përdor 1 126 797 lekë për pagesa këste kredie, shkolla e fëmijëve dhe shpenzime të tjera utilitare.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...