Published On: 4 Tetor, 2016

ZAP: UP-ja dhe Komuna e Dragashit, institucionet më të papërgjegjshme

Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” si dhe Komuna e Dragashit janë dy institucionet më të papërgjegjshme, sipas Zyrës së Auditorit të Përgjithshëm (ZAP)

Besnik Osmani, në emisionin “Ekonomia me Erëzën” në KTV, tregoi se pse këto dy institucione e kanë marrë këtë epitet.

Ai ka thënë se UP-ja dhe autoritetet komunale të Dragashit shpërfillin kërkesën e auditorëve, kur iu kërkua hartimi i planit të veprimit për zbatimin e rekomandimeve.

“Ne kemi bërë 1040 rekomandime, por Universiteti i Prishtinës dhe Komuna e Dragashit nuk kanë përmbushur obligimin ligjor për dorëzimin e planit të veprimit”, ka pohuar Osmani, raporton “Koha.net”.

Kryeauditori nuk ka dashur të komentojë se pse drejtuesit e këtyre dy institucioneve shpërfillën kërkesën e auditorëve.

Po ashtu, nuk ka dashur të flasë lidhur me të gjeturat e auditorëve në këto dy institucione.

Osmani ka pohuar se ZAP-i nuk ka mundësi ligjore që të obligojë institucionet që të përfillin rekomandimet. Këtë, sipas tij, duhet ta bëjë Kuvendi i Kosovës, i cili është themelues i UP-së dhe Qeveria e Kosovës, e cila është mbikëqyrëse e autoriteteve komunale.

Kreu i Zyrës së Auditimit, gjatë emisionit ka folur edhe për ardhjen e tij në këtë pozitë.

Ka mohuar se zgjedhja e tij në krye të ZAP-it ka pasur ndikime politike, pa marrë parasysh që dikur ishte pjesë e strukturës së LDK-së.

Ai, po ashtu, ka folur edhe për raportet që ka me zëvendësministrin e Pushtetit Lokal, Bajram Gecaj, si dhe kryetarin e Gjilanit, Lutfi Haziri.

“Kam punuar me ta, pasi që kam qenë sekretar i Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal”, ka thënë Osmani.

Disa ditë pas emërimit të tij në krye të ZAP-it, ai kishte bërë fotografi të përbashkëta me Gecajn dhe Hazirin. Dy zyrtarët e lartë të LDK-së i kishin uruar sukses kolegut të tyre në drejtimin e Zyrës së Auditorit të Përgjithshëm.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...