Published On: 16 Shtator, 2016

Zaev dhe Dimovski luajnë harushe ndër shqiptarë

Nijazi Muhamedi
SHAKAJA GJYSMË E NDYRË (near the knuckle), si e ka përkthyer shqip i madhi Pavli Qesku) e lepurushit të Strumicës, Zoran Zaev, që e bëri përmes citimit të formulimit kushtetues të maqedonishtes si gjuhë e vetme zyrtare në Maqedoni; duke e përzier me një tallje se maqedonasve; e krahas tyre edhe të tjerëve; të gjunjëzuar ndër maqedonasit, do t’ua japë të drejtën një gjuhe që zgjedhin ata, të folin e të shesin gjize, kunguj, kastraveca e të tjera në pazar të Prilepit, u shit ndër ca portale dhe qenka kuptuar si propozim (!) shumë interesant, dhe që nuk duheshka (!) është një tallje e pështirë për ata që nuk e kanë kuptuar apo nuk duan ta kuptojnë. Se, Zaevi shumë qartë e di se nuk ka thënë gjë të re jashtë kushtetutës së shtetit të tij nacional, por ajo pjesa e shtuar e shitjes së lirë në çdo gjuhë, pra, edhe në shqip e gjizës në Prilep dhe nuk do ndryshojë mendje e vullnet në ndaljen me kushtetutë e me ligj e mësimit shqip në Manastir, mandej ndalja e foljes shqip e nxënësve shqiptare të Manastirit sa dalin përtej pragut të shkolës etj., etj, sikur që po ndodhë atje qe 26 vjet barazi duhet kuptuar si nje tallje me te gjithe shqiptaret.
Nderkaq, lepurushi tjeter i VMRO-se, Ilija Dimovski e ditka mire se çdo me thene barazi gjuhe, dhe qe kercenohet se nuk do lejoje te behet kurre, gjoja se polemike me lepurushin e Strumices, Zaevin, ne fakt e perfol gjysmë shakanë e ndyrë të tij si propozim te ri te Zaevit njiashtu si e paskan lexuar te telallisur gjithe diten,per ta perdredhur qe te dy bashke (perballe shqiptareve) si LUAJTJE E PESHTIRE HARUSHE ME SHQIPTARET…!!! Sa kohe qe, duke u marre me hajvarin brend te Strumices, nuk do të kene ngene te degjojne e lexojne si duhet, se si ua hedhin ligsht, herë tekatek, herë bashkë, e me shaka gjysmë të ndyra shqiptarëve të zënë ligsht pas vetëgjunjëzimit në pushtetë…!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...