Published On: 5 Maj, 2016

Ymeri ia shpjegon Mogherinit rreziqet nga Zajednica

Lideri i Lëvizjes Vetëvendosje, Visar Ymeri, ka shkruar në Facebook se gjatë takimit me Përfaqësuen e lartë të BE-së, Federica Mohgerini, kishin diskutuar për rreqizet që i kanosen Kosovës me Zajednicën.

“Në pritjen e organizuar nga zyra e BE-së në Prishtinë për nderë të vizitës së Përfaqësueses së lartë të BE-së znj. Frederica Mogherini. Me znj. Mogherini diskutuam për zhvillimet politike në Kosovë dhe rajon. Ishte e rëndësishme t’ia shpreh drejtpërdrejt znj. Mogherini dëmet dhe rreziqet me të cilat ‘Zajednica’ e kanos sovranitetin e Republikës sonë, si dhe shpërputhjen flagrante që parimet themeltare të ‘Zajednicës’ kanë me vlerat fundamentale te BE-së. Paqja e qëndrueshme në Evropë erdhi, dhe vazhdon të mbijetojë, vetëm në bazë te barazisë mes popujve dhe qytetarëve. Kjo paqe e mirëqenie kanë qenë të pamundura kur kishte pabarazi, shtypje e eksploatim. Republika e Kosovë duhet të jetë Republikë që garanton barazi të qytetarëve. Për të qenë e tillë Republika e Kosovës duhet të jetë e barabartë me shtetet tjera te rajonit e te BE-së”, ka shkruar Ymeri në Facebook.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...