Published On: 25 Shkurt, 2016

Ymeri i VV-së: NATO bombardoi ish-Jugosllavinë për interesa të imperializmit amerikan (Video)

Se Lëvizja Vetëvendosje nuk ka raporte të mira me përfaqësuesit e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, ky më nuk është lajm. Por, liderët e kësaj lëvizje kanë dyshime edhe në intervenimin e NATO-s për çlirimin e Kosovës. Ata besojnë se SHBA-të këtë e kishin bërë jo për të ndihmuar shqiptarët, por për të shtrirë ndikimin e tyre edhe në këtë pjesë të Evropës.
Visar Ymeri, i cili nga rezultatet paraprake të zgjedhjeve të fundit në këtë parti, pritet të merr drejtimin e Lëvizjes Vetëvendosje, në një dokumentar i cili flet për shpërbërjen e ish Jugosllavisë, thotë se intervenimi i NATO-s në vitin 1999 ishte bërë me qëllime të caktuara të perëndimit.
Ai thotë se bombardimet e NATO-s në Kosovë gjatë vitit 1999 po bëheshin për interesa personale të shteteve anëtare të këtij pakti.
Në minutën e 60-të të këtij dokumentari, Ymeri thotë: “Unë mendoj që regjioni është shumë i rëndësishëm gjeostrategjikisht, kështu që Kosova është vend potencial që siguron prezencën e tyre në regjion”.
Ai vazhdon me prononcimin e tij tek pjesa 1 orë e 13 minuta e dokumentarit ku thotë: “Unë konsideroj që bombardimi që bënë Ndërkombëtarët dhe Perëndimi në vitin 1999 kundër Serbisë u bë i mundshëm për interesa gjeostrategjike që mundë t’i kenë pasur shtetet e Perëndimit dhe në veçanti SHBA-ve”.
Ky dokumentar është i cili bartë frymë të politikave të majta, është pjesë e atyre teorive, se SHBA-të intervenimet ushtarake nëpër botë i kryejnë me qëllime imperialiste.
Sipas tyre, ato gjejnë një shkak politik, në raste të caktuara edhe duke e shpikur atë, për të justifikuar intervenimin ushtarak, ku më pas i hapet terreni korporatave të mëdha amerikane dhe të tjera perëndimore, për të shfrytëzuar pasuritë e atyre vendeve.
Vetëvendosje vazhdon të ndjekë politika të tilla, ku kundërshton ashpër privatizimin dhe shitjen e ndërmarrjeve publike, korporatave perëndimore.
Të tilla janë edhe kundërshtimet që kjo lëvizje shprehë për koncesionimin e Aeroportit të Prishtinës, privatizimin e PTK-së, resurseve energjetike të Kosovës, e të tjera.
Pra sipas Vetëvendosjes, në këtë rast sipas liderit të ardhshëm të saj, Visar Ymeri, SHBA-të dhe vendet tjera të Perëndimit, nuk kanë bombarduar Serbinë, për ta shpëtuar popullin shqiptarë të Kosovës, nga shfarosja, por për të shtrirë ndikimin e tyre politik, ekonomik dhe ushtarak në këtë pjesë të Evropës. (lajmi.net)

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...