Published On: 5 Tetor, 2016

Yahoo në mënyrë të fshehtë ka skanuar email’at e përdoruesve për burimet e Inteligjencës Amerikane

Yaho Inc. (Inkorporata Yahoo) vitin e kaluar në mënyrë të fshehtë ka krijuar një program të veçantë për të kërkuar të gjithë email’at që vijnë, për të marrë informacione të veçanta për zyrtarët e inteligjencës Amerikane, sipas njerëzve që kanë njohuri me këtë çështje, shkruan Reuters, transmeton Gazeta Blic.

Kompania në përputhje me një kërkesë të klasifikuar të SHBA-së, ka skanuar me qindra miliona llogari të Yahoo Mail-it, me urdhër të Agjencisë Kombëtare të Sigurisë apo FBI-së, kanë thënë tre të punësuar dhe një person i katërt i informuar për ngjarjet.

Disa ekspert të mbikqyrjes kanë thënë se kjo paraqet rastin e parë që shfaq se një kompani Amerikane e internetit bije dakord me kërkesat e Agjencisë së Intelegjencës duke kërkuar të gjitha mesazhet që vijnë, të skanohen, shkruan Reuters, transmeton Gazeta Blic.

Nuk dihet ende se çfarë informacioni kanë kërkuar zyrtarët për zbulim, por vetëm se ata kanë kërkuar një grup fjalësh. Kjo mund të thotë një frazë në një email, apo ndonjë skedarë, kanë thënë burime të cilët nuk kanë dashur të indentifikohen. / © Reuters

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...