Published On: 18 Prill, 2016

Xhevatit të ngrohtë e të ashpër, të këndshëm e fshikullues  

 

Xhevati përmes penës së tij, herë të ngrohtë e herë të ashpër, herë të këndshme e herë fshikulluese, na e ka ba të mundshme, që atdheun ta shohim jo me sytë e zemres po të mendjes…

Mustafe Rugova

Letër përshëndetëse tubimit promovues të librit

 

I dashur dhe shume i shtrenjti miku im Xhevat Rexhaj! Të nderuar pjesëmarrës tëvkëtij promovimi! Në pamundësi që sot të jem bashkë me Ju, në Istogun tonë të lavdisë, në vendin e dijes dhe të urtësisë, aty te limani i shpirtit tonë, më lejoni të shpreh dëshirat dhe urimet më të përzemërta, Xhevatit në radhë të parë, e pastaj secilit prej jush! Xhevat Talin e kam njohur shumë herët; e kam njohur në Gjimnaz, por për çudi gjatë gjithë kësaj kohe ne kurrë s’kemi bërë asnjë ndejë, dhe s’kemi pasur asnjë kontakt, sepse rrethanat nuk na e bënë të mundshme ta gëzonim këtë fat. Por, siç e kam thënë njëherë në një koment, që tani nuk po më kujtohet se ku, ne atëherë edhe pse nuk shoqëroheshim, kisha një admirim të veçantë për të, sepse atij edhe atëherë, pra edhe në këtë moshë i lexohej guximi dhe siguria në ballë. Ecte krenarisht e me gjoksin përpara, me ta marrë mendja se është në gjendje të përballej me një batalon… Megjithëse, siç e thashë më lart që gjatë kësaj kohe nuk shoqëroheshim, ‘planetet’ më në fund u bënë përcaktuese të fateve tona. Pas një kohe relativisht të gjatë, ne gjetëm njëri-tjetrin, dhe ishin pikërisht rrjetet sociale ato që na bashkuan, sidomos na ka bashkuar “ZEMRASHQIPTARE”, portal ky, që herë pas here na i publikon shkrimet tona… Dhe sa herë që kam parë shkrimet e tij jam munduar ti gjendem pranë dhe ti japi mbështjetje gati në secilin shkrim, dhe për këtë nuk jam fare pishman, përkundrazi, e kam peng në shpirt pse nuk kam pasur forcë ta ndihmoj më shumë dhe më denjësisht! Xhevati përmes pendës së tij, herë të ngrohte e herë të ashpër; herë të kendshme e herë fshikulluese, na e ka ba të mundshme, që atdheun ta shohim jo me sytë e zemrës po të mendjes… Përgjithësisht shkrimet e Xhevatit unë i pëlqej jashtëzakonisht, sepse në to, unë gjej gjithçka që më duhet dhe gjithçka që është e nevojshme, jo vetëm për mua… Xhevati vetëm një të metë e ka, që kur shkruan nuk bën kujdes në ortografi, po ku i plas Xhevatit për këtë, në fund të fundit, përse janë redaktorët, lektorët, recenzorët…! Në fund Ju uroj të gjithëve aty, të kaloni këndshëm dhe ta ndani këtë gëzim me mikun tim-Tuajin, sikur kur gëzohemi e lumturohemi, kur dikujt prej nesh i shtohet konaku me një fëmijë, njëjtë duhet të gezohemi edhe kur historiografisë politke i shtohet një libër i ri me ‘peçatin’ e vëllait tonë, patriotit tonë, atdhetarit më këmbëngulës të Podgurit, Xhevat Rexhajt! Xhevatit dua ti them edhe këtë: ‘Shoku im më i mirë është një person i cili do më japë një libër që se kam lexuar, thotë Abraham Lincoln. Shpresoj ta kesh kuptuar porosinë. Urime shoq! E tash më lejoni të bëj kuvend vetëm pak, me Recenzorin e këtij libri… Duke e ditur që në këtë ngjarje merr pjesë një njeri special, të cilin unë e adhuroj pafund, nuk munda të mos ndalem dhe ta përshëndes veçanërisht, e ky është Skender Zogaj, shqiptari, burri i Dardanisë që asnjëherë nuk dredhoi, që kurrë nuk bëri hile, që në asnjë çast të gjithë veprimtarisë së Tij nuk zhgënjeu! Prezenca e Tij aty, ia shton rëndësinë këtij tubimi dhe nderon secilin qytetar të komunës tonë. Unë jam i lumtur që bashkëjetoj dhe jam bashkëkohës me këtë njeri të MIRË! Faleminderit të gjithëve!

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/kur-shkupi-ishte-plote-me-shqiptar-e-prizreni-se-kishte-asnje-turk-kufirit-si-dukej-fundi-dokument/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...