Published On: 25 Maj, 2016

Xhavit Haliti të rrëfejë për vrasjen e Elvis Pistës! Kush e urdhëroi?!

 

Dy vjet pas vrasjes së kandidatit për deputet Elvis Pistës, është njoftuar se Prokuroria e Kosovës do ta ketë tek pas një jave raportin e policisë për hetimet, përfshirë përgjimet. Madje ajo që bie në sy është fakti, se vetëm pas gati dy vjetëve është krijuar një komision me rekomandimin e Këshillit Prokurorial të Kosovës, i cili këtë lëndë ia dha prokurorit Ali Uka.
Të paktën gjashtë muaj dosja u tha se u mbajt mbyllur nga prokurorja Shpresa Bakija, e cila sigurisht se ka pasur presion të jashtëzakonshëm, prandaj e ka bërë këtë, dhe në fund ka pësuar duke u akuzuar për shpërdorim të detyrës zyrtare, ndërsa ajo është penguar në këtë punë nga zyrtarë të shtetit, sigurisht shumë të fuqishëm.
“Pista u vra me urdhrin e zyrtarëve më të lartë drejtues të PDK-së”, i ka deklaruar Gazetës SHQIPTARI.EU, ky burim i informuar mirë me dosjen e viktimës dhe të zyrtarëve të lartë.
Edhe motra e të vrarit, ka dyshime se mund të jenë përfshirë zyrtarë të lartë, pasi ajo beson se ata duhet të intervistohen nga prokuroria.
“Me plot përgjegjësi e them që nuk janë intervistuar njerëzit e profileve të larta”, pati thënë motra e tij Beatrisa Pista-Demiri.
Por, bashkëpunëtorë i kujt ishte Elvis Pista?
Njeriu që përfolet më shumti nga zyrtarët e shtetit për krime, është Xhavit Haliti, nënkryetar i Kuvendit. Elvis bashkëpunonte në biznese të paligjshme me Halitin, por nuk ka indikacione se ai ishte viktimë e këtyre bizneseve.
Përkundrazi, ai ra viktimë e një mosmarrëveshje, që nuk u realizua nga zyrtarë të lartë të PDK-së dhe atij, thotë burimi i shqiptari.eu.
Por, të gjitha këto, përplasjet, trysnitë, faktin se pse Pista ishte armatosur dhe nuk dilte më pa armë, i dinë askush më mirë se sa Xhavit Haliti.
Pra, Xhavit Haliti mund të shërbejë si dëshmitari kryesor apo çelësi i zbardhjes së të vërtetës së vrasjes së të riut Elvis Pista, që sipas miqve të tij, ishte pasuruar shumë shpejt, dhe po depërtonte drejt kupolës.
Nëse Xhavit Haliti nuk hesht dhe flet, vrasja e Pistës mund të konsiderohet thuaja e zbardhur edhe nga drejtësia në Kosovë, në të kundërtën ajo do të mbetet edhe një ngarkesë për vendin, për Gjykatën speciale.
Elvis Pista është vrarë në mesnatën mes 14 dhe 15 qershorit 2014 rreth orës 00:45 në oborrin e restorantit “Jaha” në Rahovec. Ai në fakt kishte marrë vota për tu zgjedhur deputet, por vrasja nuk e lejoi ta gëzonte këtë mandat, dhe madje fitorja në zgjedhje mund të ketë qenë faktori kryesor për përshpejtimin e vrasjes së tij, që të mos vritej si deputet, dhe duke pasur imunitetin e deputetit mund të bëhej në faktor kërcënues tepër të rrezikshëm për faktorë politik.
Edhe policia e kishte konsideruar vrasje të planifikuar mirë. “Kjo është një vrasje e planifikuar shumë mirë. Vrasësi është fshehur pas një muri të restoranit dhe posa ka kryer vrasjen ka ikur nëpër arën që ishte e mbjellur. Kurse, ne si polici ende nuk i dimë motivet e vrasjes”, ka thënë policia. SHQIPTARI.EU

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...