Published On: 24 Maj, 2016

Xhami pabesie në Lumbardh, afër Verrave të Llukës!

 

Nga Gjergj Kabashi

Këtyre ditëve, afër Verrave të Llukës në Deçan, në një fushë futbolli të Lumbardhit historik, ku më 1 Maj të vitit 1990 nën udhëheqjen e Profesorit Anton Çetta dhe të historianit të mirënjohur Zekeria Cana, u falën mbi 100 gjaqe e ngatërresa në aksionin e madh të Pajtimit të Gjaqeve e Ngatërresave, që rezultoi me tubimin madhështor, ku nga e gjithë Kosova dhe Shqiptaria në vendtubimin historik patën ardh mbi gjysmë milioni shqiptarë; ka ndodhë një ngjarje e hidhur,që do të mund të cilësohej si njollë e madhe për këtë vend të lavdishëm nga historia e bujshme e kësaj ane dhe kombit në përgjithësi, ku disa hijena të dala nga terri i natës, fshehtas e pabesisht, e kishin fillue,- mu në fushën e futbollit, ndërtimin e xhamisë, duke dashtë që me cdo kusht të futeshin në “përdorim” parat e donacionave arabe,që jipen qëllimisht për perhapjen e Islamit dhe islamizimin e kombeve të tjera, përmes “fabrikës” që prodhon Islam e Musliman, e që quhen: Xhami! Pas aq shekujsh të pushtimit nga Perandoria Osmane dhe mbi një shekull nga pushtimi serbomadh,prej të cilit u cliruam me ndihmen e NATO-s në vitin 1999, hoxhallarët për asnjë cast nuk ndalen nga veprimtaria e tyne antishqiptare, për ta cmontue e shkatërrue kombin shqiptar, përmes Islamit… Këta hoxhallarë të pabesë, msheftas, ashtu siç dijnë ata, e kishin nisë ndërtimin e xhamisë mu në fushën e futbollit në Lumbardh, duke i shqetësue tejmase të rinjtë e fshatit, të cilët ,të befasuem e shqetësuem, menjëherë e rrënuen atë ngrehinë të nisun pabesisht, duke i njohtue njëherit organet gjegjë të inspektoratit të ndërtimit në Deçan. Si rrjedhim i sjelljeve dhe veprimeve prej mercenaresh të hoxhallarëve dhe veprimit të tyne në frymën e rrjetit agjenturor turk-e-arabo- sllav, pas këtij provokimi të ndodhun në natën e errët të krimit, në fshat filluen të nxiten ngatërresa në mes të rinisë shqiptare dhe të tjerëve, njerëzve naiv, provokatorë e të varfën, të cilët duan xhami, apo i urdhnojnë që duhet të duen xhami, përkundër faktit që nevojat e banorëve për te nuk ekzistojne fare,por ato imponohen si të tilla. Si në gjithe Kosovën, edhe në Lumbardhin e njohun për tradita të mirëfillta shqiptare, hoxhallarët duan të krijojnë e të bëjnë madje edhe me metoda imponuese, sa më shumë Musliman nga të rinjtë Shqiptarë;që ti shfytyrojnë ata dhe bëjnë që të ndjehen me ndërgjegje turke e arabe! Hoxhallarët,-tashmë vegla të njohtuna për mercenarizëm në favor të shërbimeve të huja antishqiptare, themelet e kësaj xhamie të rrënume nga të rinjtë e Lumbardhit, i vunë me qëllim e synim për ta zhba e shkatërrue edhe më tej popullin shqiptar, kulturën, traditën, zakonet, shprehitë dhe historinë shqiptare në përgjithësi,pra për ta kalbë ndërgjegjen kombëtare shqiptare të tij. Kundërshtimi i rinisë shqiptare të Lumbardhit, është një shembull i madh atdhedashunie dhe një kryengritje e madhe kulturore që duhet mbajtë në mend dhe ndihmue nga të gjithë ne, pasi kjo bahet për ta mbrojtë Shqiptarizmin dhe Shqiptarësine e vendit tonë nga ndërhymjet anmiqësore që vijne nga «kolonat e pesta» të shteteve të huaja, kryesisht nga Turqia e vendet arabe-islamike, si dhe të atyne sllave, si Serbia e Rusia…
Meqenëse Lumbardhi dhe Verrat e Llukës i takojnë një hapsine të përbashkët unifikuese-historike e kulturore, qoftë në aspektin lokal apo atë nacional, asht tejet brengosese indiferenca shtetnore që 17 vite nga clirimi i vendit vazhdon me harrue,ndoshta qëllimisht, se ajo hapsinë territoriale asht një vend i shtrenjte e i shenjtë i historisë shqiptare, pra vend ku që nga viti 1903, e nw veçanti në vitin 1910,-sipas fakteve e dëshmive historike, e ka mbledhë aty BESËLIDHJEN E MADHE SHQIPTARE TE VERRAVE TË LLUKËS MË 1910, NËN DREJTIMIN E SHABAN BINAKUT, ISA BOLETINIT, SULEJMAN BATUSHES E ATDHETARVE TË TJERË. Vendimet e këtij kuvendi tek VERRI BINAK, ishin në frymën e nxitjes dhe zgjimit në popull të ideve clirimtare të patriotëve shqiptarë, kundër dhunës së madhe turke-osmane dhe shëbëtorëve të tyre, siç ishin Bejlerët e Pejës etj. Në këtë kontekst ekspeditat mizore të Xhavit Pashës ndaj shqiptarëve të Dukagjinit, me taksat dhe tatimet e padurueshme,pastaj dhuna e hoxhallarëve të sjellë nga viset e asaj perandorie për ta pru popullin shqiptare në “din” si dhe rekrutimi ushtarak i detyruar, çarmatosja e popullsisë,ndjekjet policore kundër atdhetarve shqiptarë, reaksioni xhonturk kundër shkollës e shkrimit shqip në planin kombëtar, ishin faktorë të qartë të acarimit dhe anmiqësimit të madh të shqiptarve me qeveritarët xhonturq e me dhunën e tyne mizore, me synime përfundimtare shkombtarizuese. Në Kuvendin e Verrave të Llukës u hodhën themelet e bashkimit luftarak të shumicës së krahinave të Vilajetit të Kosovës, ku sipas fakteve historike, dallonin ato të pjesës perëndimore e qendrore të vilajetit të atëhershëm. Duke e analizue ceshtjen edhe në kandvështrimin historik, veprimi antishqiptar i këtyne hoxhallarëve në cdo aspekt asht antihistorik, përputhet e shkon në drejtimin e qëllimeve dhe përpjekjeve të dikurshme shkatrruese të Xhavit Pashës,dhuna e madhe e të cilit ndaj shqiptarëve në atë kohë, mund tu shërbej si frymëzim dhe krenim hoxhallarëve të sotëm, që si bastardh të vërtetë që janë i fshehin qëllimet e kqija ndaj kombit, tuj u mshef pas petkut fetar… Në vazhdën e një kulture antishqiptare të pranishme ndër ne, të nxitun nga ana e BIK-ut, asht e mundshme që nesër a pasnesër kjo xhami ta mbaje mu emnin e Xhavit Pashës, njanit ndër anmiqtë e shumtë të kombit shqiptare nga koha e pushtimit osman.
Në kronologjinë e pafundme të historive anmiqësore ndaj popullit shqiptar, asgja nuk mund të jetë e rastësishme, as pabesia e këtyne hoxhallarëve e as trimnia e të rinjve të Lumbardhit, pasardhësve Besnik të Shpirtit të Qëndresës e të Krenarisë Shqiptare, të trasume në atë vend dhe në kujtesën popullore që nga Shaban Binaku, Isa Boletini, Sulejman Bushati e trima të tjerë, që i dolën zot Atdheut kur vendi ishte në zor dhe e kërkonte ndihmën e tyne.
Dhe, nuk duhet të harrojmë kurrë që nga Lumbardhi ishte edhe zadhanësi i parë publik i UÇK, gazetari i ri e i famshëm Ali Uka,të cilin e vranë në rrethana misterioze në Tiranën e fundkorrikut të vitit 1997.

Shqiptar!

Kështu sic vepruen të rinjtë e Lumbardhit, -këta shqiptarë aq të zgjuem e të ndergjegjshem
kombëtarisht, NDALOJENI XHAMIIZIMIN E VENDIT TONE SHQIPTAR,që, sic po shihet qartë tashmë, asht tuj u ba për interesa joshqiptare e me qëllime thellësisht antishqiptare. Sado që në shikim të parë nuk tingëllon mirë,duket e papranueshme dhe mund të sjellë keqkuptime tek të painformumit e te shtresat e pakulturume të kombit, duhet rrënue me themel cdo investim të imponuem religjioz turko-arabo-islamik në trojet tona, përmes të cilave synohet shkatërrimi i kulturës sonë shqiptare. Në planin mbarëkombetar duhet dhanë përgjigja e duhun ndaj xhamiizimit antishqiptar që asht tuj ndodhë,duke mos na pyet e dhane pergjigje askush se pse ndodhë gjithë ky shkatërrim i kulturës sonë nga ana e kulturave të tjera,si ajo arabe në këtë rast, të interpretueme e imponueme prej hoxhallareve, këtyre agjentëve të shërbimeve sekrete anmiqesore dhe atyne që u shërbejnë në cfarëdo mënyre. Infrastrukura panislamike e vendosun deri sot në vendin tonë, e cila synohet të vendoset e zgjanohet edhe tej në Atdheun tonë Shqiptar, asht thike që vazhdimisht kullon gjak nga trupi i kombit shqiptar,nga toka e tij..
Xhamite e tashme,-njësoj si keta hoxhallarë të pabesë e nacionalistë turq e arab që përfliten në informatën me të cilën u njohtue opinioni publik shqiptar, derisa ti lejojme kan për ta kalbë ndërgjegjën kombëtare shqiptare,deri tek shkatërrimi dhe zhbamja përfundimtare e saj.
Kuptohet, nëse do të lejohen prej nesh!
Andaj, nuk duhet me harrue e as me lejue kurrë,që kushdoqoftë të na mashtroj përmes mendimeve të pakuptimta, sikur në Kosovë e Shqiptari na qenkësh dënue lavdimmuhaxherizmi e binladenizmi, që na e sollen si mish të egër e të infektuem në «preokupimin e popullit»; në të vërtetë të shtresave më naive,të verbta e të prapambetuna apo sikur gjoja panislamizmin dhe vehabizmin i paskan vnue nën «kontroll», perderisa i pari i BIK-ut, Naim Ternava, vazhdon ta mohoj historinë e kombit e ta ketë kryehero Sulltan Muratin…Pra vazhdon të jetë një politikan i madh i miletit-umetit të «Profetit»,i caktuam apo vetcaktuem për ti pritë burreshtetasit e Turqisë kur ta vizitojnë Kosovën e «historisë së tyne», ma zi se Sava Janjiq që me dinakëri e provokime të sterhollume i uzurpon tokat e Deçanasve përreth Manastirit Tonë të Deçanit,që politika shkurtpamëse e vendit ia «fali»,sikur kjo të ishte cashtje private politikanësh, e jo pjesë e historisë së patjetersueshme të Atdheut. Pra, na e kan vnue nën «kontroll» vehabizmin ,e na e lanë të lirë,- madje zadhanës të interesave turke-arabe, kryevehabistin Naim Ternava, pinjollin shpirtnor të Sulltan Muratit e të cdo sulltani tjetër gjakatar, nga therrtorja e njohtun mbi pesëshekullore që ata e ushtruan ndaj popullit shqiptar në emën të «kalifatit» osman,do të thotë të miletit-umetit gjithëmusliman.
Vetëm për shkak se gjenocidit pesëshekullor i ushtrum ndaj shqiptarëve, vazhdimisht udhëhiqej me cirrjen Allahu Ekbar, hoxhallarët e «Arnautllukut» janë në gjendje që «në emën të popullit shqiptar» ta falin atë gjenocid, pasi ai,sipas tyne, ishte GJENOCID HALLALL, i zhvilluem ndaj një “POPULLI HARAM!”
Hoxhallarët shqipfolës, që tashmë u banë të zotët që të «ecin vet» dhe nuk e kan ma si deri në vitin 1912 «Hoxhën Magjup» të sjellë nga Egjipti, Jemeni, Maroku, Afganistani, Kurdistani, Tataristani etj, që t’ua «grah» popullin me askerin e jenicerin osmanli, duke e ndi rilindjen dhe mallëngjimin për “madhështinë” perandorake osmane të shprehuna në shpi qerpici e ura guri,pasi që kan fitue të drejta për arsimim të pafund religjioz islamik në «gjuhën e vet amtare», tuj sigurue madje medrese e fakultete të shumta islamike për shqiptarzhbamje, e vazhdojnë Mu aty ku e la pushtimi osman në vitin 1912.
Gjysmë fshehtas e gjysmë haptas, misionin antishqiptar synojnë ta vazhdojnë edhe tek Verrat e Lllukës,si dhe në Lumbardhin krenar…

 
Displaying 3 Comments
Have Your Say
 1. Muluka, a e ke lexua shkrimin apo po komenton pa e lexua fare…Lexoje edhe nje here, e tek pastaj komentoje që të mos del që ti jep mendime kuturu…, pasi Lumbardhi dhe Verrat Llukes nuk gjenden në Sahara por janë aty si mjedise shumë të vogla që e bëjnë një mjedis thuaja të vetëm…

  Përgjigjiuni
  Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)
 2. Muluka thotë:

  Ky na qenka ai qe nuk e din se verrat e llukes jan ne lluk e jo ne lumbardh, dhe ju paskan perzi kabllat. dhe i ben propagand Vatikanit kundraj fes, ne shqiptaret kemi Nje fe e ajo esht shqiptarija kurse qe te tri religjionet jjan te popullit ton, andaj ke konsiderat he burr se me kto shkrime te tilla mendon qe do futesh vllandarsi, e ke kot…

  Përgjigjiuni
  Pelqej(2) Nuk Pelqej(2)
 3. hasani thotë:

  kush m…. je ti qe paragjykon ne ket menyr pa pas as nje fakt se per qka behet fjal….

  Përgjigjiuni
  Pelqej(0) Nuk Pelqej(4)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...