Published On: 18 Shtator, 2016

Vrasja e Ahmet Krasniqit pati pasoja të rënda për Kosovën dhe për shqiptarinë

 

Në vrasjen e Ahmet Krasniqit kanë gisht të huajt, që kanë pasur gisht edhe në vrasjen e burrave të dheut, qe punuan me përkushtim për interesa madhore kombëtare.

Shefqet Jashari – Strofci

Njëra ndër periudhat më të vështira të popullit tonë, që i kalojë me pasoja shumë të rënda, ishte periudha kur dy të tretat e Atdheut dhe më shumë se gjysma e popullit shqiptar ra nënë robërinë serbo-jugosllave-greke.

Vështirësitë dhe pasojat u shumëfishuan kur gjithë kombin tonë e përfshiu robëria sllavo -komuniste. “Fara ruse” e mbjellë me mjeshtri në të gjitha trojet tona nga emisarë të pansllavizmit rus, të maskuar me “lëkurë të qengjit”, dhe ushqimi i gjeneratave të reja me “egjrën komuniste”, i sjelli kombit tonë tragjedinë më të rëndë gjatë gjithë historisë së tij. Kjo “farë” e djallit të mallkuar, nëpërmjet “egjrës komuniste” bëri që ishte e mundur për t’i keqpërdorur dhe për t’i shkatërruar vlerat tona kombëtare, që u krijuan me shekuj nga populli ynë siç ishin: mikpritja, bujaria, trimëria, solidariteti dhe Besa Shqiptare. Bajraktarët e “farës ruse” duke u mbështetur në tri shtylla të faqeve të zeza : në diktaturën e proletariatit, në luftën e klasave, në internacionalizmin proletar, dhe në ushqimin shpirtërorë të shumë gjeneratave me “egjrën komuniste”, krijuan “njeriun e ri”, një krijesë hibride, gjysmë njeri- gjysmë robot. Ajo farë krijese, nga përdorimi i egjrës komuniste si ushqim të përditshëm shpirtëror, humbi aftësinë për të menduar dhe për të gjykua. Zotin nuk e njohin! Fjalë jep shumë por nuk i mban. Rrena, shpifja dhe krimi i flejnë në zemër. Për partinë dhe për kryepartiakun japin çdo gjë që kanë. Urdhrat për shpifje, kërcënime dhe krime i kryejnë me përpikëri, duke u mbështetur në parimin se “qëllimi i arsyeton mjetet”. Për ta gënjeshtra, shpifja dhe tradhtia janë virtyte. Prijësit e tyre me gjakftohtësinë e një kasapi me përvojë të gjatë në profesion, iu japin urdhra bajraktarëve të farës ruse për të vrarë me tradhti nacionalistë, veprimtarë të dalluar të çështjes kombëtare, kundërshtarë politikë, shpianikë dhe bashkëkombës, kur nuk arritën t’i bëjnë argatë të pa gojë, apo nuk arrin t’i bëjnë “të vdekur për së gjalli”, që të mos u ndihet kund zëri, nga dëshira e sëmur për tu bërë “të parë”, nga lakmia për të zënë pozita udhëheqëse, nga kajta për t’u bërë pasanik duke përvetësuar pasuri të huaj.

Siç dihet “fara ruse” e ushqyer me “egjrën komuniste” në trojet tona krijoi lugetër, vampir, “njerëz” zemërgurë, “njerëz” faqezi, dyfytyrësh, që u vuan në shërbim të kryedjajve komunist të Beogradit, Moskëves, Pekinit dhe në kohën e fundit u vuan në shërbim të vampirëve të Athinës dhe të kriminelëve të Beogradit me qëllim që ata t’u ndihmojnë të bëhen “sundues” të shqiptarëve. Këta të gjorë janë bërë dorë e zgjatur e të huajve kur po i detyrojnë mjeranët zemër gurë,  për të ngritur dorë mbi burrat më të mirë të kombit. Dhe, a ka dëm më të madh për një popull, a ka fatkeqësi më të madhe për një komb, kur ai në momentet vendimtare të historisë së tij mbetet pa udhëheqje të aftë, mbetet pa dijetarë dhe trima që do të dinin t’i shfrytëzonin rrethanat e përshtatshme për realizimin e aspiratave të popullit të tij. Fatkeqësisht, në gjitha periudhat e rëndësishme historike, kur çështja kombëtare mund të zgjidhej drejt në dobi të interesave tona, agjenturat serbo-sllavo-greke kanë arritur ta bëjnë të pa aftë klasën tonë politike, për të mos i realizuar synimet shekullore të popullit tonë. Ata i kanë përdorë të gjitha mjetet për ta bërë parinë tonë “të vdekur për së gjalli’, me shpifje të llojllojshme, apo duke”e blerë me pare”. Ndërsa ata më të aftit, Burrat e Mëdhenj të Kombit, që nuk arritën dot t’i bëjnë “të vdekur për së gjalli” me kurrfarë mënyre, i vranë me dorën e tradhtarëve shqiptarë, që i përkisnin fundërrinës së popullit tonë. Vrasja e Haxhi Zekës nga një dorë e zgjatur e Serbisë u bë për shkak se ai ishte një atdhetar i kulluar, strateg dhe largpamës, që dinte se kush mund të bëhen aleatë të shqiptarëve. Vrasja e Hasan Prishtinës, Luigj Gurakuqit dhe Isa Boletinit u bë nga sigurimi i fshehtë i Serbisë me qëllim që shqiptarëve t’ua varrosin shpresën e çlirimit dhe bashkimit kombëtar. Vrasja e Jusuf Gërvallës, njërit ndër udhëheqësit kryesor të “Lëvizjes Nacional Çlirimtare të Kosovës dhe Viseve tjera Shqiptare” me atentatin e Shtutgardit, ku u vranë edhe Bardhosh Gërvalla vëllai dhe bashkëveprimtari i tij i ngushtë, dhe Kadri Zeka, njëri ndër udhëheqësit e OMLK-së, u bë nga UDB-ja e Beogradit dhe nga UDB-ja e Tiranës, me qëllim që të mos rritet dhe forcohej rezistenca jonë kombëtare kundër robërisë serbo-jugosllave në baza të shëndosha kombëtare, ashtu qysh e parashihnin udhëheqësit e shquar të LNÇKVSHJ, Metush Krasniqi dhe Jusuf Gërvalla, por ajo të ndahet dhe të përçahet në baza ideologjike dhe regjionale, duke ditur se si e tillë ajonuk do të ketë mundësi të ju nxirrte probleme ndërshtetërore.

Vrasja e Ahmet Krasniqit pati dhe ende do të ketë pasoja të rënda për Kosovën dhe për shqiptarinë. Me këtë vrasje armiqtë tanë shekullor dhe forcat kundrainstiticionale të Kosovës, që me vetëdije dhe pavetëdije u bënë vegla në duar të kriminelëve të Beogradit, të pansllavistëve të Moskës dhe të shovenistëve të Athinës, kanë arritur shumë qëllime, por më kryesorët ishin :

  1. U bë pengimi i bashkimit të faktorit ushtarak të Republikës së Kosovës.
  2. U bë i pamundshëm rritja dhe forcimi i FARK-ut, që u krijua në bazë të Marrëveshjes së Osllos.
  3. U pengua institucionalizimi dhe profesionalizimi i UÇK-së, që ishin dy faktorët kryesor për formimin e një Ushtrie Kombëtare të Republikës së Kosovës që shumë shpejt do të shndërrohej në Ushtri Kombëtare Shqiptare.
  4. Rriten dhe thellohen përçarjet ndërnjerëzore dhe ndërshqiptare.
  5. Hapi rrugën e vrasjeve tjera politike të veprimtarëve të dalluar të çështjes kombëtare, veprimtaria e të cilëve shkonte në dëm të interesave serbo-greke dhe të komplotistëve kokëkrisur të Kosovës.
  6. U bë i pamundshëm çlirimi i Kosovës dhe viseve tjera shqiptare nga vetë shqiptarët;
  7. Si rrjedhim i të gjitha këtyre që u përmendën më lartë, serbët arritën shumë lehtë ta realizojë skenarin e tyre për spastrimin etnik të Kosovës, në saje edhe të ndihmës së madhe të forcave kundrainstiticionale të Kosovës, dhe të spiunëve dhe vasalëve të tyre që  kanë zënë pozita udhëheqëse në institucionet shtetërore të Shqipërisë.

Populli ynë, nga përvoja e tij e hidhur, e di se në vrasjen e Ahmet Krasniqit kanë gisht të hujtë, sikur që kanë pasur gisht edhe në vrasjen e Burrave të Dheut, që punuan me përkushtim për interesa madhore kombëtare, por nuk e kanë plotësisht të qartë pse në vrasjen e tij morën pjesë një numër i madh i personaliteteve publike, që patën dhe kanë pozita udhëheqëse në subjektet politike dhe shtetërore të Republikës së Kosovës, gjegjësisht të Kosovës. Për t’i pasur të qarta shkaqet e vrasjes së Ahmet Krasniqit, duhet pasur të qartë situatën politike që mbretnonte në gjithë hapësirën tonë kombëtare: ndasitë, përçarjet dhe grupimet dhe aleancat politike që bëheshin dhe zhbëheshin për qëllime karrieriste. VIJON-SHQIPTARI.EU

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...