Published On: 21 Shtator, 2016

Vrasësit e ministrit Krasniqi, të nxirren nga politika, të vihen para drejtësisë! Thirrja për krimin 18 vjeçar

  • “Unë mendoj se ata që urdhëruan vrasjen e vëllaut tim e të ministrit të Mbrojtjes së Republikës së Kosovës kolonel Ahmet Krasniqit janë sot në skenën politike të Shqipërisë e Kosovës” është shprehur Behxhet Krasniqi.

18 Vjet pas vrasjes së ministrit të parë të Luftës së Kosovës, Ahmet Krasniqit është kërkuar që trupi i kolonelit të kthehet në atdhe dhe të varroset e nderohet siç e meriton. Në një ceremoni përkujtimore ku më shumë ka dominuar dokumentari i shfaqur për herë të parë, i nisur të përgatitej prej vitesh dhe që më në fund e njohu publikimin, ka tërhequr vëmendjen e të pranishmëve, për vlerësimin më të plotë në një dokument të figurës së kolonelit, i vrarë nga kundërshtarët politik grabëlluesit e pushtetit të sotëm.

Një nga mesazhet kryesore të këtij përvjetori është se kolonel Ahmet Krasniqi duhet të rivarroset në Kosovë duke i bërë nderimet e duhura, dhe se po ashtu ai duhet të ketë nderimet e larta duke i ndërtuar një shtatore dhe emërtuar një shesh nga më të rëndësishmit në Prishtinë me emrin e tij.

Dhe ajo që është më e rëndësishmja që tashmë 18 vjet pas, prokuroria e Kosovës në bashkëpunim të plotë me atë të Shqipërisë të zbardh vrasjen e kolonelit dhe fajtorët të dalin para drejtësisë.

  • Drazen Jurkovic

Një mik dhe dëshmitar i rrallë i figurës së jashtëzakonshme ushtarake të Ahmet Krasniqit ka folur sot në Prishtinë, kroati Drazen Jurkovic, i cili po ashtu është një protagonist në dokumentarin për Ahmetin, si dhe ishte dëshmitar kyç në procesin ushtarak në Kroaci, që më vonë të lirohej nga Gjykata e lartë ushtarake kroate.

Ai rrëfeu për kohën dhe vështirësitë që kaloi së bashku me kolonel Krasniqin, duke treguar se si Ahmet Krasniqi kishte një afërsi të madhe me kroatët. “Kjo ia mundësoi forcave kroate armatosjen nga kazerma në këtë qytet gjatë luftës që nisi në vitin 1991. Pa ndihmën e Krasniqit forcat kroate nuk do të mund të luftonin aq suksesshëm në Gospiq”, tha Jurkovic.

  • behgjet-krasniqi-640x420
  • Behxhet Krasniqi, vëllau i kolonelit

Behxhet Krasniqi, vëllau i kolonel Ahmet Krasniqit ka shprehur bindjen e tij se ata që e vranë ministrin e Mbrojtjes së Republikës së Kosovës, kolonel Ahemt Krasniqin janë sot në skenën politike të Shqipërisë e të Kosovës. Behxhet Krasniqi nuk ka dashur të flasë me emra dhe nuk i ka ranguar ata në hierarkinë e pushteteve në Prishtinë e në Tiranë, por se ata që urdhëruan vrasjen e vëllaut dhe që janë pjesë e kësaj vrasje makabre sot janë në dy pushtetet e shteteve tona.

 “Unë mendoj se ata që urdhëruan vrasjen e vëllaut tim e të ministrit të Mbrojtjes së Republikës së Kosovës kolonel Ahmet Krasniqit janë sot në skenën politike të Shqipërisë e Kosovës. Ata i takojnë niveleve të ndryshme të hierarkisë së këtyre pushteteve, por po e them, unë si vëlla i kolonelit, dyshoj se këta persona janë sot në pushtet edhe në Tiranë dhe në Prishtinë”, është shprehur Behxhet Krasniqi.

Ai ka shfaqur bindjen se kryeministri Isa Mustafa do ta mbajë premtimin dhe se eshtrat e kolonel Ahmet Krasniqit së shpejti do të kthehen në Kosovë dhe do të rivarrosen me ceremoni të lartë shtetërore.

Për herë të parë në një ceremonitë tillë ka folur edhe ish komandanti i brigadës 138 “Agim Ramadani”, që në fakt ishin brigadat 131, 133 dhe 134 të formuara nga Ministria e Mbrojtjes dhë të betuara në qershor të vitit 1998 para ministrit Ahmet Krasniqi, port ë bashkuara në një, në rrethana ende të pasqaruara. Rrustem Berisha, udhëheqës i kësaj brigade në Koshare tha se vrasja e kolonelit ishte një goditje shumë e madhe për piramidën ushtarake të luftës.

 “Vrasja e tij edhe pse ishte një goditje shumë e madhe për piramidën ushtarake të asaj kohe, për Ministrinë e Mbrojtjes për ministritë operative, megjithatë, ne gjetëm forcën, vazhduam luftën dhe jetësimin ose unifikimin e faktorit ushtarak, të gjitha organizimeve ushtarake në atë kohë, arritën ta jetësojnë në betejën e Koshares me datën 9 prill 1999, pra arritën që ta jetësojnë porosinë, ta jetësojnë amanetin e ministrit Krasniqi”, tha Berisha.

Në ceremoni ka folur këtë vit Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban Abrashi, për dallim nga një vit më parë kur pat folur vetë kryeministri Isa Mustafa.

Sipas Abrashit koloneli u vra tinëzisht nga forcat e errëta pa shtjelluar më tej fajtorët, që sipas shumicës së folësve në dokumentar, dhe hulumtimeve të bëra nga shqiptari.eu, rezulton se pikërisht klasa politike në pushtet, apo ish udhëheqësit e UÇK-së, janë të dyshuarit kryesor në organizimin e vrasjes.

Vetë majori Nazif Ramabaja njëri nga folësit në dokumentar dëshmon, se si Hashim Thaçi në telefon personalisht I kishtë thënë kolonelit Krasniqi se do ta mbaronte misionin me të, pra ta eliminonte fizikisht, sikurse edhe një ushtar tjetër po në të njëjtin takim nën urdhrat e Hashimit kishte deklaruar se do ta vrisnin ministrin Krasniqi.

 “Shembulli i kolonel Ahmetit është inspirim për gjeneratat, sepse në rend të parë vendoste republikën dhe shërbimin ndaj atdheut. Intelektualizmi, atdhedashuria përgatitja profesionale dhe angazhimi i vazhdueshëm i kolonel Ahmetit e bënin atë të domosdoshëm për zhvillimin e atdheut…Presidenti ynë historik, arkitekti i Republikës, dr. Ibrahim Rugova, në kujtimin për kolonel Ahmetin i veçonte këto atribute: besnikërinë, personalitet i organizimit dhe i përkushtimit, devotshmërisë, maturisë, kulturës, krijimtarisë dhe pasionit në funksion të shtet-krijimit. Sot u bënë 18 vite nga vrasja e kolonelit Ahmet Krasniqi, goditja tinëzare mbi kolonelin mbetet një re e errët mbi qiellin shqiptar”, ka deklaruar Abrashi.

SHQIPTARI.EU

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...