Published On: 5 Qershor, 2016

Vrapi pas këtij estabilishmenti politik të “sëmurë”, rrugëtim kah vdekja jonë!

Nga Skënder MULLIQI
Pushtetet të cilat u ndërruan gjatë këtyre viteve  mund të krenohen për punë të  mbrapshta që po i lën varg e vi mbrapa. Gjithmonë e kam parasysh se nuk bëjë fjalë për njerëzit, por më interesojnë rezultatet apo dështimet e tyre. Dhe, finalja e punës së tyre është delegjitimimi i shumë vlerave shoqërore. Këta as nuk marrin vesh dhe as nuk dëshiriojnë të marrin vesh se në cilin sistem shoqëror janë. Shumë prej tyre kan ardhur më qëllime të caktuara , për ta marr pushtetin dhe për tu pasuruar deri sa tu  dalë dikush e tu thotë mjaftë u bë.Për dështime nuk po  kan dert . Nese vrapojmë pas këtij   estabilishmenti politik të “sëmuar”, jemi duke  vrapuar   kah  “ vdekja” jonë  Edhe  opozita nese dëshiron të fuqizohet   do të duhet ta  heqë lakmin për pushtet .  Qytetarët  ende nuk po i besojnë shumë kësaj Opozite që  Kosovën do  të bëj   një shtet ku sundon rendi dhe ligji. Përqarjet e fundit të Opozitës  e kanë dobësuar shumë frontin e përbashkët     .Unë mendoj së sikur do ta kishin një parti  politike  të fortë  intelektualësh, kjo nomenklaturë politike dhe ky pushtet do të na hiqeshin    qafe.  Kosova nuk do të këtë shpëtim pa një  opozitë të fortë.Të bëhët diferencimi I qartë midis pushtetit dhe shtetit dhe dashurisë të  sinqertë për kombin.Me parë edhe opozita do të duhej të bën një reformim të mbredshem duke i larguar të gjithë ata të cilët  kan rënë  në një formë ase tjeter ndesh me ligjin .Mjaftë është kaleruar Kosova në emer të do farë  patriotizmash. Kjo gjë  tas hmë është lakuriqësuar  së cilët janë patriotet e vërtetë dhe cilët janë ata që në emer të patriotizmit e kan keqpërdorë më të madhe  pozitën shoqërore  .Në atë vend ku lulëzon krimi , korrupcioni dhe kemi edhe vrasje për motive politike , pak  mund të lavderohemi për  patriotizëm dhe dashuri ndaj kombit dhe  ndaj  atdheut.Në atë shtet ku kemi largim masovik nga pa përspektiva për të jetuar më së paku I thonë patriotizëm. Në atë shtet  kur keqbëresit proklamohen si patriotë , përspektiva e atij shteti dhe kombi është e ërresuar.   Përsionalitet politike  kontradiktore nuk mund të quhen patriotë të këtij vendi. Kjo kastë politike është duke u shërby edhe  më metodën” përqajë  pastaj sundo”.Qëllimisht po bëhën  ndasitë  mbi bazat krahinore , ndasitë  patriotw  dhe tradhëtar për  ta zhvendosur kështu  vëmendjën nga problemet e  natyrës ekonomike dhe nga problemet e natyrës  politike  .  Ky pushtet e ka humbur legjitimitetin dhe oponentet e  saj ishte dashur të ndëshkohen nga elektorati  . Plaçkitësit  dhe keqpërdoruesit e pozitës shoqërore do të duhaj të nxirrën jashtë  lojës politike. Mashtrimet karshi  elektoratit dhe të ardhmës tonë   duhet  të përfundojnë  .Edhe slloganit politik të zgjedhim  të keqën më të vogël do të ishte  e keqe tjeter  për Kosovën dhe qytetarët e saj.Këta që na krijojnw  ”banana republikën” , nuk i  duhen    këtij vendi.  Nuk na duhet asgjë zgjedhja ndërmjet dy të këqijave. Ekziston varianti i tretë që të zgjedhim ata të cilët vërtetë e meritojnë ta marrin  timonin e këtij shteti. Të zgjedhim ata njerëz të përgjegjshem para popullit dhe para  Zotit. Të zgjedhim njerëzit të cilët din dhe dëshirojnë të punojnë për të mirën e këtij vendi . Neve të gjithëve na ka mbetur që mos ti pranojmë mashtrimet të cilat na u servuan krejt pas luftës nga kjo kastë  politike. Njerëzit më dosje kriminale nuk e kan vendin në pushtet.Tranzicioni nuk është rrugë njëkahëshe dhe nuk është  kalimi i pasurisë  shtetërore  në xhepat private…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...