Published On: 13 Shkurt, 2016

Voltana Ademi takimeve të rëndësishme në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Beqir SINA
NEW YORK CITY – Znj. Voltana Ademi Kryetarja e Bashkisë së Shkodrës – një ndër bashkitë më të mëdha në Shqipëri, me rreth 150 mijë banorë, këto ditë ndodhet së bashku me një grup të kryetrave të bashkive nga Shqipëria,  në Shtetet e Bashkuara për një vizitë zyrtare e ftuar nga një program i Departamenti i Shtetit Amerikan
Kjo vizitë zhvillohet në kuadër të Programit të Lidershipit që organizohet prej gjashtedhjetë vitesh nga Departamenti i Shtetit Amerikan me liderit administrative të bashkive nëpër botë.
Pjesë e kësaj vizite ishin edhe kryetarë të tjerë të bashkive të Shqipërisë, Vlorës, Fierit,e të tjerë.
Takimet e zhvilluara këtu në SHBA- ishin me kryetarë të bashkive dhe zyrtarë të distrikteve menaxhuese në Washington DC, në Charlotte dhe Catawba(në shtetin e North Caroline), në Portland dhe në shtetin e Oregonit, në Indianapolis dhe Carmelit(në shtetin Indiana) dhe në Albany, në shtetin e New York-ut.
Gjithashtu, kryetarët pjesëmarrës të bashkive të Shqipërisë, u takuan me përfaqësues të Departamentit të Shtetit, drejtues të programit ndërkombëtar për mbështetjen e lidershipit.
Kurse, mbrëmë Kryetarja e Bashkisë Shkodër, znj. Voltana Ademi, gjatë takimeve të saj në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ka pasur një takim privat – mjaft të ngrohtë me Asamblesitin e parë shqiptarë në Asamblenë e Nju Jorkut, zotin Mark Gjonaj.
Në këtë takim mori pjesë edhe anëtari i stafit Gjonaj, zoti Stefan Gjurraj.
Mark Gjonaj – duke ia uruar vizitën në Nju Jork, kryeqendrën e shqiptarëve të Amerikës, dhe suksese, kryetares ( Mayor of Shkodra ) zonjës Ademi, i tha asaj se së bashku me komunitetin shqiptarë dhe Asamblenë dhe Govermentin në Shtetin e New Yorkut, Bashkinë e qytetit, ne po punojmë fortë, për të hapur edhe një Qender Kulturore Shqiptare, në këtë qytet- Dhe, kemi realizuar gjatë gjithë vitit  së bashku me shoqatat dhe organizatat e komunitetit, disa veprimtari të rëndësishme kombëtare, duke i mbledhur dhe bërë së bashku gjithë komunitetin shqiptarë, nga Shqipëria, Kosova, shqiptarët e Mali të Zi, Maqedonia, Lugina e Preshevës dhe Çamëria, për të festuar festat tona kombëtare ruajtur e kultivuar traditën tonë edhe këtu përtej oqeanit – duke shërbyer kështu edhe si ura lidhje mes SHBA dhe vendlindjes sonë”.
Gjate takimit, me asamblestin Gjonaj, u bisedua edhe për komunikim, bashkëpunim – më të mirë jo vetëm me komunitetin shqiptarë, por edhe me institucionet amerikane. U folë edhe për ndonjë investim në qytetin e Shkodrës, mbasi Nju Jorku, është edhe një nga qytetet më numërin më të madh të komunitetit shkodran, biznesmen , afaristë dhe njerëz të suksesshëm, që kan dëshirë e vullnet, për të investuar në qytetin e tyre – Shkodrën.
Ndërkohë, duke e faleminderuar për pritjen e rezuervuar me këtë rast- kreu i bashkisë Shkodër, znj. Voltan Ademi, tha se ne jemi të impresionuar për arritjen tuaj dhe ju përgëzojmë, që ju jeni shqiptari i parë në një detyrë kaq të lart zyrtare në shtetin e New Yorkut, duke ngritur lart emrin e shqiptarëve të Amerikës, të cilët kan dhë një kontribut historik, për Shqipërinë, pavarësinë e Kosovës, dhe të drejtat e shqiptarëve kudo që ata jetojnë.
  “Mirëpresim, çdo lidhje dhe investim nga diaspora, tha ajo duke i siguruar çdo njeri që vendos të investojë në Shkodër, dotë gjejë, tek ne në Shqipëri, gadishmërinë tonë – për t’u ndihmuar, sidomos, në lehtësira dhe duke ju siguruar një kuadër të sistemit ligjor, për t’ u dhënë prioritet investimeve nga bashkëatdhetarët tanë, në SHBA, që janë mëse të mirëpritura”.
Ajo foli më pastaj edhe për rritjen e bashkëpunimit mes shoqatave të biznesit shqiptarë në Amerikë : “Kështu, që edhe nepermjet ketij bashkëpunimi mendojë tha kreu i bashkisë Shkodër, ne do të jemi sa më afër njeri tjetrit, mbasi tani kemi një numër të madh me shqiptarë, që kanë bërë histori suksesi, dhe që jetojnë e punojnë këtu në SHBA”.
Zonja Ademi – tregojë edhe për sistemin tregatar, të cilin ajo e quajti një prioritet me garantu atë të disaporës dhe huajt për të shkuar në Shkodër dhe investuar atje.
Ndër proiritet e saj – për bashkinë, numëri një i Shkodrës, Kryetarja e Bashkisë Voltana Ademi renditi : Rregullimin e master planit për zonën e qytetit, Gjykatat, Punësimi, Bujqësia, Emigracioni, dhe Tregëtia. “Mbasi, ajo dhe stafi i saj tregon besnikëri dhe vendosmëri, ndaj këtyre premtimeve – andaj edhe në bashki kan një vullnet të mirë, për ti realizuar ato” tha Ademi.
Ndërkohë, që nesër thuhet se ajo do të marrë pjesë në darkën festive në Bronx – New York me rastin e 8 Vjetorit të pavarësisë së Kosovës, sot ajo u takua më drejtuesit kryesorë të Vatrës.
Kreu i bashkisë Shkodër, është ftuar në këto festime në komunitet nga bashkësia shqiptare .
Kurse, tek Vatra, zonja Ademi bëri një vizitë në shtëpinë e Vatrës (Federatën PanShqiptare të Amerikës Vatra) në Bronx, New York, për të konfirmuar edhe një herë lidhjet e shumë të  mira dhe të hershme, që ka Shkodra me Vatrën,më e vjetra në  komunitetin shqiptar në SHBA, me një rol dhe kontributë, historik, ku ajo u pritë nga Kryetari i Vatrës, dr Gjon Buçaj dhe bashkëshortja e tij, dhe udhëheqësit e kësaj organizate,  nga New Yorku e Detroiti.
Televizioni Kultura shqiptare ndqi takimin tek Vatra

12640414_1690666841181036_5506052539818378866_o.jpg

12657434_1690255384555515_739017001695268722_o.jpg

12657975_1690255451222175_3382737273765492893_o.jpg

12661924_1690255564555497_2566190300379687290_n.jpg

12669573_1690666974514356_4248264122675525995_n.jpg

12672179_1068714186492922_4666723261532055467_o.jpg

12672188_1068714056492935_5584723927519081312_o.jpg

12694835_1690666954514358_3030075613078925417_o.jpg

12697226_1068714219826252_8737428361751627060_o.jpg

12698247_1068714123159595_3684389386712124151_o.jpg

12698609_1690666837847703_8329694710895749676_o.jpg

12711104_1690666847847702_7479136098589601433_o.jpg

12715325_1690667041181016_8360037157590778320_n.jpg

12717387_1690667061181014_6252153788082558754_n.jpg

12719351_1068714359826238_8482143827219538612_o.jpg

12719558_1690666934514360_8979343400761606898_o.jpg

12728902_1690666964514357_6962780993653855688_n.jpg

12729342_1690667011181019_8716263472632462122_n.jpg

12747344_1068714156492925_1860836598747769326_o.jpg

12494911_1213170072045265_4995513371848097073_n.jpg

12744238_1213169872045285_7743630712947237261_n.jpg

12744651_1213169975378608_3391312454283900537_n.jpg
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...