Published On: 11 Shtator, 2016

Vjedhësit e dyshuar të qymyrit kundërshtojnë aktakuzën

Gjykata hodhi poshtë kërkesën e palës mbrojtëse për ta hedhur si të pabazuar aktakuzën e ngritur kundër Arsim Saraqit, Sabri Grajqevcit, Arsim Mulit dhe Adnan Bullakut, të akuzuar për vjedhje grabitqare.

Prokurorja e cila ka ngritur aktakuzë kundër Arsim Saraqit, Sabri Grajqevcit, Arsim Mulit dhe Adnan Bullakut kërkoi nga Gjykata që të hidhen si të pabazuara kundërshtimet e mbrojtësve të të akuzuarve.

“Mbetem në tërësi pranë aktakuzës dhe kërkoj nga Gjykata që të shkohet në shqyrtimin gjyqësor, pasi që aktakuza është e drejtë dhe e bazuar në prova dhe fakte”, tha prokurorja Ferdane Sylejmani.

Të akuzuarit dhe mbrojtësit e tyre deklaruan se mbesin në tërësi pranë kundërshtimeve të bëra me shkrim kundër kësaj aktakuze dhe kërkuan që e njëjta të hidhet.

I akuzuari Adnan Bullaku, i cili në seancën e parë fillestare e ka pranuar fajësinë, para gjyqtares dhe prokurores e shprehu një shqetësim.

“Mbrëmë më ka thirrë në telefon Arsimi dhe më ka thënë: Nëse nesër nuk e pranon fajësinë për krejt kam me të shkel me kamion”, tha Bullaku duke folur për telefonatën që ka marrë nga i akuzuari tjetër i këtij rasti Arsim Saraqi.

“Unë e kam pranuar që kam qenë prezent në kryerjen e asaj vepre, por nuk kam qenë shofer i kamionetës ashtu siç thuhet pasi që unë vetëm kam ndihmuar, pasi që Arsimi ka ardhur në shpi dhe unë kam shkuar me i ndihmuar”, tha po ashtu i akuzuari.

Pas dëgjimit të palëve gjyqtarja e rastit Syzana Qerkini mori aktvendim me të cilin refuzohen kërkesat e mbrojtësve dhe aprovohet propozimi i prokurores.

Prokuroria i ngarkon të akuzuarit me veprën penale të vjedhjes grabitqare, e cila është e dënueshme nga 3 deri në 10 vjet burgim.

Sipas aktakuzës, punëtori i sigurimit i KEK-ut i ka zënë të akuzuarit duke vjedhur thëngjill te shiritat e KEK-ut. Ngjarja ka ndodhur në shkurt të këtij viti në Obiliq.

Sipas Prokurorisë, të akuzuarit duke dashur të mbajnë pasurinë e vjedhur përkundër thirrjes së punëtorit të sigurimit që të ndalen i akuzuari Ballaku e ndez kamionetën e mbushur me thëngjill dhe e godet atë në këmbë, duke i shkaktuar lëndime të lehta trupore.

Pas leximit të aktakuzës në seancën e shqyrtimit fillestar muajin e kaluar, Arsim Saraqi, Sabri Grajqevci dhe Arsim Muli nuk e kishin pranuar fajësinë, ndërsa Adnan Bullaku e kishte pranuar fajësinë, dhe kishte shprehur keqardhjen për rastin e ndodhur.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...