Published On: 4 Mars, 2016

Vjedh drunj, i caktohet masa e paraburgimit prej 20 ditëve

Gjykata Themelore e Ferizajt – Dega në Kaçanik, sot ka vendosur masën e paraburgimit prej 20 ditësh për personin me inicialet H.T, pasi i njëjti dyshohet se ka kryer veprën vjedhje pylli.

“Gjyqtari i procedurës paraprake, nga Departamenti i Përgjithshëm –Divizioni Penal në Gjykatën Themelore në Ferizaj – Dega në Kaçanik, sipas kërkesës së Prokurorisë Themelore në Ferizaj për caktimin e masës së paraburgimit të evidentuar si: PP/II.nr.230-5/2016 të datës 04.03.2016, në çështjen penale kundër të pandehurit H. T shqiptar shtetas i Republikës së Kosovës, për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale vjedhje pylli nga neni 358 paragrafi 2 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës, ka caktuar masën e paraburgimit në kohëzgjatje prej njëzetë (20) ditëve ndaj të pandehurit, nga data e arrestimit 03.03.2016 e deri më datën 23.03.2016 në ora 12.30”, thuhet në komunikatë, transmeton KosovaPress.

Sipas Gjykatës, pas vlerësimit të të gjitha shkresave të lëndës dhe dëgjimit të palëve, gjyqtari i procedurës paraprake, konsideroi se janë përmbushur k ushtet ligjore për caktimin e masës së paraburgimit ndaj të pandehurit, pasi i njejti konsiderohet recidivist i shumefisht i veprave te njëjta penale.

“Masa e paraburgimit është caktuar konform nenit 187 paragrafi 1 nën paragrafi 1.1 dhe 1.2 pika 1.2.1 dhe 1.2.3, 1.8të Kodit të Procedurës Penale të Republikës së Kosovës. Po ashtu me këtë rast palët njoftohen se ankesa kundër këtij aktvendimi nuk e shtynë ekzekutimin e tij.” /KosovaPress/

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...