Published On: 5 Mars, 2016

Vizat për Kosovën nuk janë prioritet i BE’së

  • Përfaqësuesit e institucioneve në Kosovë thonë se liberalizimi i vizave për Kosovën nuk është prioritet i Bashkimit Evropian.

Madje, edhe pse ishte paralajmëruar që komisionari për Migrim dhe Çështje të Brendshme i BE-së, Dimitris Avramopoulos, ta vizitonte Kosovën gjatë muajit shkurt për të parë nga afër plotësimin e tetë rekomandimeve të fundit, kjo nuk ndodhi.

Tani bëhet e ditur se në pjesën e dytë të muajit mars në Kosovë fillimisht do të qëndrojë për disa ditë një Komision Vlerësues i BE-së dhe tek pastaj do të vijë edhe komisionari Avramopoulos.

Sipas ekspertëve të integrimeve evropiane, në rast se vlerësohet se janë përmbushur këto rekomandime i hapet rrugë Komisionit Evropian për të dhënë një rekomandim pozitiv, ndërsa në fund vendimin do ta merrte Këshilli i Bashkimit Evropian, i përbërë nga ministrat e Punëve të Brendshme të shteteve anëtare të BE-së.

Ministri i Integrimit Evropian, Bekim Çollaku, ka thënë për “Zërin” se procesi i liberalizimit të vizave është në fazën përfundimtare. Ndërsa është shprehur i bindur se vlerësimi për përmbushjen e tetë rekomandimeve do të jetë pozitiv.

Shkrimin mund ta lexoni në: Zëri.info

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...