Published On: 21 Mars, 2016

Viti i majmunit! Frymë nuk merr pa e sha, pa e mohuar dhe pa e mallkuar UÇK-në!

Kimete Berisha

2016 është viti i majmunit.
Astrologjia kineze i konsideron njerëzit-kafshë, prandaj të gjithë ata që kanë pasur fatin të jenë majmuna, sivjet do të duhej të shkëlqenin.

Fati im i keq deshi që kundër dëshirës sime në zodiakun kinez të jem ‘një derr metalik’. Karakteristika ime kryesore ‘si derr metalik’ është se më mashtrojnë njerëzit shumë lehtë dhe përfitojnë nga unë, shkaku se jam naive, ju besoj njerëzve!

Kryeministri Mustafa është lepur. Lepurit preferohet t’i ofrohet një strehë e fshehtë, sepse ata janë paranojakë që çmenden nga frika.

Kulmi i frikës së tyre vjen në shprehje sidomos kur e shohin qenin.
Lepuri simbolizon plleshmërinë dhe ringjalljen, që do të thotë se edhe pas këtij Isa Mustafës, bota nuk do të çlirohet, përsëri do të ketë një tjetër Isa Mustafë.

Lepuri është i zoti të zgjatet në majë të gishtave për t’i parë nga larg grabitçarët kur t’i afrohen ngat oborrit të shtëpisë.

Lepuroshe është edhe Presidentja në shkuarje.
Ama Presidenti në ardhje është Majmun.
Për Majmunët, thonë, janë të njohur si kreatura shumë të talentuara dhe zbavitëse, krijesa të mrekullueshme, ata janë të popullarizuar, gjithmonë në qendër të vëmendjes, të shoqëruar dhe diplomatë të rryer.

Por, ky vit i majmunit, siç nuk është parashikuar nuk po ecën mbarë.
Nuk e di keni vërejtur edhe ju, sivjet njerëzit janë ‘çartur’ dhe janë bërë të rrezikshëm. Për një fjalë goje, të mbetet njeriu n’qafë.

Astrologjia i ka spjegimet e veta për këtë nervozë të madhe që i ka kapluar njerëzit para disa muajve dhe do të zgjas me intensitet të shtuar deri në fund të shtatorit.
Nëse deri atëherë pshtojmë pa u ‘prishur’ me krejt njer’zit që njohim.

Kështu, me frymë në fyt, nervoz dhe i papërmbajtur po tregohet episod mbas episodi edhe Kryeministri i Kosovës.

Nuk e frenon dot veten, prandaj në çaste hidhërimi, sillet privatisht, e thotë atë që e mendon dhe e ndjen, pra i jep përparësi personit të tij e jo pozitës së tij si Kryeministër.

Por, edhe në këto episoda trishtimi, Kryeministri nuk e humb sensin ekonomik.
Është treguar ekonomist i diplomuar kur e ka sharë dhe e ka kërcënuar një gazetar FALAS.
Aq koprrac që është sa edhe në çastet më të errta të nervozës nuk harron t’i ruaj paret.

Nuk shahet as nuk duhet njeriu në viber, falas, se është kiç, fukarallëk i shpirtit, plus kur dihet që djalli vjen me dhuratë.

Nëse është e vërtetë që Kryeministri e ka thirrë në viber dhe i ka thënë ‘qen’ gazetarit që ia ka përmendur emrin e vëllait, atëherë kjo tregon mendjelehtësinë e Kryeministrit që nuk e fsheh dorën kur e gjuan gurin

Të ishte njeri i rrezikshëm dhe i mençur do të shtirej sikur asgjë keq nuk i ka ndodhur dhe do të ‘operonte’ tinëz.
Dhe, tek pasi që do të ish harruar ai shkrim dhe ajo ngjarje, do të mund t’i ‘hakmerrej’ gazetarit.

Për shembull, do të mund ta kishte angazhuar më vonë një gazetar të mençur dhe ta kishte paguar që ta hulumtonte njeriun që qëndron mbas këtij gazetari, i cili frymë nuk merr pa e sha, pa e mohuar dhe pa e mallkuar UÇK-në.

Asnjë shamje, asnjë mallkim ndaj tij, nuk barazohet me shamjet, prapavijat, akuzat e rreme dhe urrejtjen patologjike të këtij gazetari ndaj UÇK-së.

Kryeministrit nuk i ka hije të sillet si bokser, sepse është para pensionit të pleqërisë.
Plakut i ka hije vetëm urtësia.
Sado që e dashuron veten më shumë se çdo gjë, dhe e mbron veten me mish e me shpirt, prap se prap më i guximshëm se Kryeministri për mua është gazetari.
Sepse, gazetari ka guxuar dhe e ka sharë, e ka tallur, mistifikuar, akuzuar dhe mohuar komplet një UÇK, kurse Kryeministri e ka sharë një gazetar dhe i ka thënë ‘qen’. Kaq ka guxuar.

Ekziston edhe një frazë tjetër shqip, në të cilën mbështetet Kryeministri: ‘i them qenit-qen’, pra e thirri me emrin që e ka.

Shumica e shqiptarëve neveriten dhe kërditen nga qentë
Vonë, pasi erdhën ndërkombëtarët pas luftës, kishe hyri ‘në modë’ dashuria shqiptare ndaj qenit, e cila ‘dashuri’ shumë herë keqinterpretohet qosheve e korridoreve si perverzitet.

Nuk di kulturë tjetër, përveç kulturës arabe, që ka më shumë idioma e fraza kundër qenit sesa gjuha shqipe
‘Qeni i çartun’; ‘qeni plak’; ‘qen me zhugë’, ‘qen bir qeni’, ‘vrapon si qeni mbas kudrës’, pastaj ajo fraza që për mua është rrenë e kullume që s’përkon aspak me realitetin e që thotë ‘pa e çu kudra bishtin, qeni nuk i shkon mbrapa’.

Urrejtja shqiptare kundër qenit frymëzohet nga feja. Sipas fesë islame, qeni është krijesë e ndyrë. Citohet Haditi i Bakharit sa herë që thuhet se Profeti urdhëroi të vriten të gjithë qentë, sidomos qentë e zinj, të cilët sipas Profetit, janë ‘Djajë’.

Thuaj çfarë të duash, por, qeni mbetet shok i mirë për njeriun, e njeriu për njeriun mbetet ujk.

ndjehet fantastik/e.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...