Published On: 5 Tetor, 2016

Video e Prishtinës e vitit 1981, të cilën nuk e keni parë kurrë (Video)

Pra 35 vitesh, në Prishtinë kishin përfunduar, apo ishin në përfundim e sipër, disa nga objektet me të cilat edhe sot identifikohet kryeqyteti i Kosovës.

Materiali filmik i 24 prillit 1981 e shpërfaq Kosovën si rajon i pazhvilluar dhe i lënë pas dore. Vetëm një e teta e popullatës është e punësuar.

Ajo që bie në sy është se në këtë vit, në Prishtinë mund të shihje burra me plisa e gra me veshje kombëtare, diçka që sot nuk ndodh.

Ishte kjo kohë jo e mirë për shqiptarët, sepse vendi ishte nën shtetrrethim, pas demonstratave të studentëve që nga regjimi u quajtën kundërrevolucionare.

Për më shumë, shikojini këto pamje të rralla, nga arkivat e AP-së.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...