Published On: 5 Mars, 2016

Vetëvendosje Zyba u armiqësua me projektuesit antishqiptar në Kosovë

Lëvizja Vetëvendosje thotë të ketë mësuar nga mediat se aktivistit të kësaj partie e zyrtarit komunal në Prishtinë, Salih Zyba, i është ngritur aktakuzë për pjesëmarrjen e tij në aksionin për ngritjen e flamurit kombëtar shqiptar në hyrje të Prishtinës.

“Salih Zyba është aktivist shembullor. Ai është luftëtar i lirisë, pjesëmarrës në tre luftëra çlirimtare, në Kosovë, Luginë e Maqedoni. Përveç kësaj, ai është edhe zyrtar shembullor i Komunës së Prishtinës. Përmes përkushtimit të tij vetësakrifikues, Salih Zyba si drejtues i sektorit të inspeksionit, ka qenë një prej njerëzve më të rëndësishëm për ndaljen e degradimit urban, dhe për ndaljen e mafisë së ndërtimit”, thuhet në komunikatën e VV-së.

Vetëvendosje thotë se për shkak të aktiviteteve të veta të pandërprera, Salih Zyba ka krijuar armiqësi në dy grupe.
“Grupi i parë është ai i personave që janë pjesë e projektit antishqiptar në Kosovë. Grupi i dytë është ai i personave që kanë interesa në mafinë e ndërtimit dhe në degradimin urban të Prishtinës. Të dyja këto grupe kanë interesa të përbashkëta, dhe kontrollojnë politikisht gjyqësorin dhe policinë në Kosovë”, thuhet në komunikatë.

Vetëvendosje thotë se aktiviteti i Salih Zybës nuk do të ndalet prej, siç i quan, këtyre gjykimeve të urdhëruara politikisht.
“Aktiviteti patriotik i shqiptarëve në Kosovë i ka rezistuar stuhive të mëdha, dhe ka për t’i rezistuar edhe dhunës së dëshpëruar, që urdhëron pushteti aktual, injorant e i korruptuar. Kërkojmë lirimin e menjëhershëm të Salih Zybës. Ngritja e flamurit kombëtar nuk është krim. Ndalimi i mafisë së ndërtimit nuk është krim”, thuhet në komunikatë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...