Published On: 30 Maj, 2016

Vetëvendosje e para, PDK e dyta, ndërsa LDK e pesta në sondazh

Sondazhi online i organizuar nga Gazeta Express zgjoi interesim të jashtëzakonshëm dhe për 5 ditë sa zgjati sondazhi morën pjesë 20 mijë e 327 votues.

Sondazhi: (Nëse zgjedhjet do të mbaheshin këte të dielë, cilin subjekt politik do ta votonit?) është realizuar me qëllim të matjes së opinionit online të lexuesve të Gazetës Express, por edhe si rezultat i shumë zhvillimeve politike që kanë ndodhur muajt e fundit e që kanë sjellë edhe ndryshime të mëdha në perceptimin publik për parti apo opsione të caktuara politike.

Vetëvendosje e para me 31.8% apo 6468 vota, PDK renditet e dyta me 20.8% apo 4232 vota, AAK e treta me 12.9% apo 2621 vota, e katërta Partia e Re (Ilir Deda dhe Mimoza Kusari) me 12.0% apo 2440 vota, ndërsa LDK ndodhet tek në pozitën e pestë me 10.8% apo 2188 vota, NISMA e gjashta me 6.4% apo 1306 vota, si edhe e fundit AKR me 5.3% apo 1072 vota.

Aplikacioni për VOTIM është i verifikuar dhe është jashtëzakonisht i sigurt. Të dhënat e votimit janë konfidenciale dhe shfrytëzohen vetëm për matjen e opinionit dhe shfaqjen e rezultatit të sondazhit.

Gazeta Express ka rifilluar serinë e sondazheve online që qëllim kryesor kanë matjen e opinionit të komunitetit online, si edhe kontribuimit të vazhdueshëm në zhvillimin e debatit të mirëfilltë demokratik rreth politikës në Kosovë dhe në mbarë trojet shqiptare.

Ditët e ardhshme do të vazhdojmë me sondazhe tjera në lidhje me tema të ndryshme.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...