Published On: 26 Janar, 2016

Veteranët paralajmrojnë protesta masive nëse nuk i marrin pensionet

  • Veteranët e luftës së UÇK-së kanë reaguar në lidhje me shkurtimin e buxhetit për pensionet e veteranëve të luftës.

“Ne, Organizata e Veteranëve të Luftës së UÇK-së, jemi të shqetësuar për shkak të shpërdorimit të buxhetit të vitit të kaluar prej 24 milionësh, i ndarë për pensionet e veteranëve sepse janë shfrytëzuar vetëm 5.5 milionë, kurse të tjerat nuk dihet se ku kanë shkuar dhe asnjëherë nuk u dha ndonjë sqarim, as për ne dhe as për opinionin.”, thuhet në komunikatën e OVL të UÇK-së.

Në komunikatë theksohet se Qeveria e Kosovës, duhet ta ketë parasysh se Fondi Monetar Ndërkombëtar nuk mund e as që ndërhyn në fondet se ku i dërgon shteti, dhe këtë FMN-ja sipas veteranëvë u është thënë edhe atyre në takimin e datës 21 janar 2016, “prandaj të mos bëjnë lojëra me veteranët sepse arsyetimi i tyre për numër të madh të veteranëve dhe aplikuesve për pensione, nuk na takon neve e as veteranëve por shtetit, i cili për çdo shkelje ligji duhet të m arrë masa ligjore ashtu siç edhe parashihet në ligj”.

“Shpërdorimi i 18.5 milionëve të vitit të kaluar, kërkojmë të kompensohet nga 700 milionëshi i Fondit të Privatizimit dhe t’iu kryhen pagesat të gjithë veteranëve ashtu siç e parasheh ligji, dhe më pastaj në buxhetin për vitin e ardhshëm, të planifikohen mjete financiare, me qëllim që të mos ketë asnjëherë këso probleme”, thuhet në komunikatë.

Veteranët e luftës paralajmërojnë protesta masive nëse Qeveria, përkatësisht Ministria e Financave dhe Ministria e Punës e Mirëqenies Sociale, vazhdojnë edhe më tutje me anarki institucionale.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...