Published On: 13 Shkurt, 2016

Vetëm dashamirët e robërisë shqiptare dhe vdekjes kombëtare nuk e festojnë pavarësinë e Kosovës

  • Në festa, e fshehnin të vdekurin…!

 

Kimete Berisha 

Shqiptarët e kanë pasur zanat, që kur e kanë nisur dasmën, e ndërkohë ka vdekur dikush i familjes në shtëpi, e kanë mbajtur fshehtë të vdekurin dhe vdekjen në dhomën tjetër, derisa është kryer dasma, dhe derisa e kanë marrë nusen e kanë sjell në shtëpi.

Kaq biofilë kanë qenë shqiptarët, sa që gjithmonë i kanë dhënë përparësi Jetës dhe gëzimit.

Atyre dy tre anëtarëve të familjes të cilët e kanë ditur që ndërkohë po vazhdonte dasma e madhe (që përpara ka zgjatur s’disa ditë), nuk ua ka hetuar kush çehren, përkundrazi ata i kanë prirë valles.

Askush s’ka qenë aq ogurzi dhe aq ‘dashamir i vdekjes’ që t’ua prish gëzimin dasmorëve.
Prandaj, pasi është kryer dasma, dhe ka mbërritur nusja në shtëpi, të njejtit krushqi e kanë varrosur pastaj familjarin e vdekur në dasmë.

Ndoshta, biofilia e madhe ka bërë që shqiptarët të neveriten nga çdo gjë që ka lidhje me funeralet, vdekjen, të kaluarën, varrezat.
Ndoshta, biofilia e madhe ka ndikuar që shqiptarët nuk e kanë zanat t’i mirëmbajnë varret e tyre dhe t’i vizitojnë ato.

Vdekja pret, i vdekuri pret! Protesta pret, rebelimi pret, dhe shtyhet për një ditë tjetër, por festa e pavarësisë nuk pret për t’u festuar një ditë tjetër.

Vetëm dashamirët e robërisë shqiptare dhe vdekjes kombëtare nuk e festojnë pavarësinë e Kosovës.

Prandaj, nuk është fer, nuk është e drejtë dhe nuk është shprehje e dashurisë ndaj pavarësisë sonë, nëse protestojmë bash në ditëlindjen e saj.

Askush nuk proteston në ditëlindjen e tij, askush, as ai që i ka njëmijë arsye për të protestuar kundër fatit të tij, as ai që është duke vdekur.

Sepse, siç thash, dëshira për ta shndërruar festën në protestë është shprehje e ‘nekrofilisë politike’.

Ka shumë arsye për të protestuar, ama festa e pavarësisë është arsye në vete për ta festuar, dhe i mund të gjitha arsyet tjera për mos ta festuar.

P.S. Protesto për ditëlindjet e familjes tënde, Rambo.
Dhe në muret e shtëpisë tënde të madhe, ekspozoji dhe vari vuajtjet t’ua, me pllakata.
Shprehe hidhërimin tënd bash ditëve kur keni gëzime familjare.

Po të them ty, Rambo, se vetëm ti e din kur bëhet ‘boll’.

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ragip Rugova thotë:

    Është një etni që kurrë si bëhët vonë. Si u m’ush a si u derdh, verë e dimër, dimër e verë, m’athë e dathë e kryesisht barkëuntë, u shko moti duke festuar. Por një ditë nuk e kan për ta festuar; atë të ditës së pavarsisë. Zor se do ta kenë ndonjëherë. Nga gjith ai bifilitet që i karakterizon.
    Të hjekim dorë edhe ne nga festa e pavarsisë. Të festojmë dimer e verë, m’athë e dathë… dhe barkuntë… Në atë rrugë tashmë jemi!

    Përgjigjiuni
    Pelqej(1) Nuk Pelqej(1)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...