Published On: 1 Mars, 2016

“Vet-viktimizimi” dhe kurtha

 

Poezi nga AGIM VUNIQI

Nganjëherë ndjej se asgjë nuk është e drejtë për ju,
dhe ju kurrë nuk do të ndiheni rehat kurrë..,
…kur të tjerët pranë jush, jetojnë të lirë…

Ju që vëni drunjë, rënë e kry[e në rrugë, keni gabuar rrugën…
Ju që orar të punës keni bjerrakohën dhe dehjen
jeni bërë “gospodarë” rrugaçërie.
Keni vënë barikada për të penguar të tjerët të qarkullojnë
Keni fituar namë…, si snajperistë, si vrasës të njerëzve dhe qyteteve
Keni rrethuar, vrarë e masakruar qytetarë të pafajshëm
Dhe ju nuk “ngiheni” kur ju trajtojnë të barabartë…!

Keni shpikur “Ballvan revolucionin”, “Jogurt revolucionin”
Keni eksploruar dhe bërë art “anusi” nga një shishe e thyer birre,
Keni ngritur, ba heroj, kryquar e bekuar Martinoviqin dhe anusin e tij,
Keni shkruar e botuar libra…, keni ngritur deri në qiell “viktimizimin” e tij.

Njëjtë me të njëjtin kryq që bekuat dje vrasësit dhe kriminelët kundër njerëzimit
Po i bekoni barikadat në rrugë,
Keni menduar se kaq shpejt kemi harruar kush jeni ju?

Sa shpesh keni ngritur dolli që morët jetën e një polici që kryente detyrën e tij?
Ai punonte për të vendosur ligjin…
Ju nuk jeni mësuar të jetoni të barabartë me të tjerët!

Ndenja e bashkëjetesës-bashkëshoqërimit është është shumë më e fuqishme…
… sesa vetëm një ndalesë e një emocioni apo e një mendimi tjetër
Jeta duket e errët pa e ndarë me dikend tjetër
Jeta vazhdon pavarësisht bindjeve të mia, t’juajat, tonat…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...