Published On: 27 Tetor, 2016

Veseli: Ja pse ka luftuar UÇK-ja

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, njëherësh kryetar i PDK-se, në fjalën e tij në foltoren e Kuvendit, ka thënë se UÇK-ja luftoi për të ndërtuar një shoqëri të lirë ku sundon drejtësia dhe të gjithë janë të barabartë para ligjit.

UÇK ka luftuar për të krijuar një shtet, sipas Veselit, ku një qytetar mund të dënohet vetëm pas një procesi të ndershëm gjyqësor, ku fajësia të provohet nëpërmjet provave të qarta, të besueshme e bindëse.

“Luftoi për një sistem evropian të drejtësisë ku pasi fajësia provohet përtej çdo dyshimi të arsyeshëm dhe dënimi të jetë proporcional me peshën e veprës penale dhe shkallën e përgjegjësisë. Ne kemi sakrifikuar që të ndërtojmë një shtet të pavarur të mbështetur në parimet e demokracisë”, ka thënë Veseli.

Në parim, sipas Veselit, politika nuk duhet të ketë ndërhyrje në çështje gjyqësore. Kjo, sipas tij, është ajo çfarë më se shumti i duhet Kosovës, të ardhmes së saj euroatlantike.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...