Published On: 21 Korrik, 2016

Verbërisht shkatërruan të kaluarën dhe të sotmen, “Jazek” ju qoftë!!!

 

Agim Vuniqi

Kosova është e mbushur me objekte që ndërtuan sunduesit, iu kënaqemi zgjidhjes së tyre arkitektonike, ne krenohemi që ishim shërbëtorë të zellshëm të sunduesve dhe shquheshim si rojtarë të zellshëm të tyre si qentë më besnik, të gjitha ato xhamia, kisha, hamame, janë pjesë e trashëgimisë kulturore të Kosovës, ato janë objekte të cilat flasin për të kaluarën e saj, çka është diçka e veçantë, shumë autoktone jona-shqiptare, që vlen të vizitohet, kur ne pas të gjithë atyre luftrave, nuk konservuam një objekt të vetëm të pasojave të luftës, nuk ndërtuam një muze të UÇK-së, përveç kullave familjare; filluan ca përgatitje nga muzeumi i Kosovës për grumbullimin e artifakteve, eksponateve, veshjeve, letrave komunikuese me zyrtarët amerikan, uniformën e Wesley Clarkut etj., dhe çdo gjë u harrua, mbet në gjysmë të rrugës, si gjithëherë…, të vetmet skena që pamë pas luftes ishin “mos e prek UÇK” dhe po atë trashëgimi të përvetësuar vazhdojnë ta ruajnë me dashuri dhe përpikëri, ja sa rëndojmë, ndërsa hasmërisht klithim pro&contra për pushtetet e të huajve…, nuk ka budallenjë më të mëdhenjë se ne, jemi unikat. Edhe livadhi ku u luajt futbolli, është pjesë e historisë, në çdo fushë të vetme duhet të vihet një pllakë-mbishkrim sqarues me pak fjalë të kuptohet bile historia segregacioniste e re e Kosovës, të gjithë ata ministra të kulturës e sportit, vetëm zhvatën mjete të taksa paguesve, nëpër dreka e darka, verbërisht shkatërruan të kaluarën dhe të sotmen, “Jazek” ju qoftë!!!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...