Published On: 28 Shkurt, 2016

Vendosja e simboleve etnike dhe fetare, analistët: Qytetarët i kanë kuptuar këto skenare

Njohësit e zhvillimeve politike në vend theksojnë vendosja e simboleve etnike dhe fetare mund të nxis tensione dhe incidente ndëretnike dhe ndërfetare. Por sipas tyre, qytetarët kanë kuptuar se skenaret e kësaj natyre kanë prapavijë politike.

Analisti politik Ismet Ramadani thekson se këto skenare janë të dëmshme për vendin, por sipas tij, qytetarët janë të zgjuar nuk po humbasin besimin nga siç tha skenaret e lidershipit politik.

“Porosia është për të nxit qytetarët, qofshin ato maqedonas apo shqiptarë, që të vijë deri te incidentet për të cilët ata mendojnë se mund të kontrollojnë dhe ti përdorin në fushatë paraelektorale për zgjedhjet. Mirëpo jam shumë i bindur se është libër i lexuar dhe qytetarët e kanë kuptuar, këtë e kuptuan edhe dje, e kuptuan edhe më herët në ngjarjet tragjike në Kumanovë”, shprehet Ismet Ramadani.

Aktivisti i shoqërisë civile, Suad Misini thekson se qytetarët e Maqedonisë do ti rezistojnë skenarëve të tilla, por ai njëkohësisht kishte dhe dy mesazhe, njërën për liderin e partisë më të madhe në pushtet VMRO-DPMNE dhe tjetra për Bashkësinë Fetare Islame në Maqedoni.

“Duhet të di zotëri Gruevski se askush nuk do të ketë përfitim nëse e vendos shtetin në atë që unë gjatë kohë paralajmëroj, konfliktin e vazhdueshëm ndëretnik. Këtë konflikt tani po e transformon në fetar, sepse ashtu do të jetë më efikas dhe më interesant për këtë kohë.  Ndërsa, Bashkësia Fetare në vend të mos bie pre e provokimeve sepse, islami promovon respektin ndaj tjerëve”, thotë Suad Misini.

Sipas tij, qytetarët e Maqedonisë janë të pjekur dhe se nuk do të lejojnë të bëhen pjesë e skenareve që nxisin urrejtje dhe ndarje etnike dhe fetare.

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...