Published On: 14 Prill, 2016

Vendos Nisma, koalicion parazgjedhor me AAK-në?

  • Sekretari i Nismës për Kosovën, Bilall Sherifi, ka vlerësuar se procesi i zgjedhjeve të brendshme, i cili do të nisë më 20 prill në këtë parti, do ta konsolidojë dhe ta fuqizojë atë në tërë territorin e Kosovës. Ai gjithashtu, nuk e ka përjashtuar një koalicion parazgjedhor me AAK-në e Ramush Haradinajt.

Sherifi në një bisedë me gazetën Epoka e re, i pyetur rreth bashkëpunimit me AAK-në në të ardhmen, nuk e ka përjashtuar mundësinë e një koalicioni parazgjedhor me këtë subjekt politik, duke e mohuar në mënyrë kategorike shkrirjen në partinë e Ramush Haradinajt.
Ai nuk e ka fshehur dëshirën që për Kosovën më së miri do të ishte të ndërtohet një koalicion parazgjedhor opozitar.
“Për koalicionet parazgjedhore Nisma është e hapur me të gjitha forcat politike opozitare. Në këtë kuadër nuk përjashtohet as AAK-ja. Më së miri do të ishte të ndërtohet një koalicon i gjërë opozitar, por nëse kjo për çfarëdo arsye nuk është e mundur, atëherë një koalicion i vetëm me AAK-në nuk përjashtohet”, ka thënë Sherifi.
Ai nuk ka dashur të flasë nëse ky proces zgjedhor mund të sjellë ndryshime në kreun e partisë.
“Nuk është korrekte të paragjykohet rezultati i zgjedhjeve”, ka thënë Sherifi.
Nisma për Kosovën ka mbushur dy vjet të aktivitetit të saj politik dhe këto janë zgjedhjet e para të brendshme. /Epoka e re

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...