Published On: 26 Shtator, 2016

Vendimi për vrasjen e Ahmet Krasniqit u mor në gusht, një muaj para atentatit

  • Hyrja e Ahmet Krasniqit në Kosovë me njësitë operative të UÇK-së, që planifikonte të bëhej gjatë gjysmës së dytë të shtatorit dhe gjysmës së parë të tetorit të 1998-es i alarmoi agjenturat serbo-sllavo greke dhe forcat kundërinstitucionale të Republikës së Kosovës.

  Vendimi për vrasjen e Ahmet Krasniqit është bërë gjatë muajit gusht, por përgatitjet e përshpejtuara për vrasjen e tij kanë filluar nga fillimi i shtatorit 1998-es.

 Ishte fillimi i shtatorit të 1998 kur komandanti i SHP të FARK-ut kolonel Ahmet Krasniqi vendosi t’i vizitojë njësitë operative të UÇK-së: Brigadën “Skënderbeu, brigadat 141, 142, 134, Batalionin Diversanto-vëzhgues dhe Batalionin e Policisë Ushtarake. Me të patën shkuar disa anëtarë të Ministrisë së Mbrojtjes dhe të SHP të FARK-ut. Gjatë vizitës komandanti i SHP të FARK-ut kolonel Ahmet Krasniqi bëri vlerësimin e përgatitjeve të çdo njësie ushtarake veç e veç, dhe konstatoi se të gjitha njësitë ushtarake janë në gjendje të kryejnë aksione operative kundër ushtrisë serbe në Kosovë. Pehlivanat e Nanosit, agjenturat serbo-sllavo-greke, SHIK-u, dhe bajraktarët e farës ruse e përcillnin me interesim veprimtarinë e Ahmet Krasniqit nëpërmjet ushtarakëve që ishin hyrë në Ministrinë e Mbrojtjes dhe në SHP të FARK-ut me detyra speciale nga krerët e LPK-ja dhe të LBDK-së.

Hyrja e Ahmet Krasniqit në Kosovë me njësitë operative të UÇK-së, që planifikonte të bëhej gjatë gjysmës së dytë të shtatorit dhe gjysmës së parë të tetorit të 1998-es i alarmoi agjenturat serbo-sllavo greke dhe forcat kundërinstitucionale të Republikës së Kosovës dhe vendosën ta bëjnë pengimin e një veprimi të tillë. “Qendra e Krimit” e krijuar nga krerët e LPK-së, LBDK-së, Shtabit të Xh. Halitit që quhej SHP i UÇK-së dhe të disa individëve që kishin pozita të larta shtetërore në mesin e të cilëve kishte edhe spiunë serbë dhe grekë, morën vendimin për vrasjen e Ahmet Krasniqit. Vendimi për vrasjen e tij është bërë gjatë muajit gusht, por përgatitjet e përshpejtuara për vrasjen e tij kanë filluar nga fillimi i shtatorit të 1998-es, ndërsa përgatitjet përfundimtare në javën e dytë dhe javën e tretë të shtatorit, derisa ai ishte për vizitë në qendrat e stërvitjes të FARK-ut afër kufirit Shqipëri-Kosovë. Faktet dëshmojnë se në përgatitjen për vrasjen e Ahmet Krasniqit kanë marr pjesë edhe disa ushtarakë që i përkisnin stafit udhëheqës dhe komandues të Ministrisë së Mbrojtjes, dhe të SHP të FARK-ut, të cilët ishin bërë këlysh dhe argatë të Xh. Halitit, I. Kelmendit dhe të H. Hysenit. T’i shikojmë faktet me radhë:

Pse SHP i FARK-ut pranoi propozimin për vendosjen e Ahmet Krasniqit në shtëpinë e oficerit të SHIK-ut Shyqiri Toskës, që Ministria e Mbrojtjes e kishte marrë me qira për nevoja të Drejtorisë Informative?

Shefqet Jashari – Strofci

Lexoni edhe:

http://www.shqiptari.eu/cilat-ishin-porosite-e-ahmet-krasniqit-per-brigaden-skenderbeu-per-brigadat-141-142-134-per-batalionin-diversanto-vezhgues-dhe-per-batalionin-e-policise-ushtarake/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...