Published On: 22 Mars, 2016

Vëllezërit serb dhe armiqtë shqiptarë! (Dikur vëllezërit kinez dhe miqtë kosovar)!

  • Nëse je pro serb e kundër Kosovës, bëhesh ministër, por si shqiptar të dëbojnë!

Kosova nuk mund të pranojë njerëz që janë kritikë ndaj qeverisë, apo që duan rrëzimin e saj, por mund të pranojë të jetojnë të gjithë kriminelët serb, madje edhe në Qeveri.
A nuk është vetë zëvendëskryeministri serb, që shqiptarët që kundërshtojnë krijimin e një komune të re serbe, Prilluzhës, i quajti fashist, e shefi i tij Isa Mustafa i quante trillues ata, që thoshin se qeveria don me kriju një komunë të re serbe. Ne kemi shkruar për këtë, se nuk mund të jenë dy të vërteta në Qeveri, por edhe se është e çuditshme, se as opozita nuk e kërkoi shkarkimin e Stojanoviçit, siç pat bërë në rastin e Jabllanoviçit, të cilin Mustafa e shkarkoi vetëm pas protestave masive.
Edhe në rastin e dëbimit të Bojken Abazit, që sipas informacioneve tona vlerësohet se është dora e Fatos Klosit, ish shefit të shërbimit inteligjent të Shqipërisë, SHISH-it, kemi shkruar se vendimi për dëbim, është i gabueshëm për shumë arsye, dhe para së gjithash sepse krijon një ndasi të re psikologjike, të ngjashme me atë që kishte krijuar regjimi i Enver Hoxhës, ne dhe ata, ne shqiptarët dhe ata kosovarët.
Pra, kjo masë për dëbimin edhe të Arben Zajmit, pavarësisht veprimtarisë eventuale kriminale, është e papranueshme. Nuk mund të pranohet dëbimi i një shtetasi shqiptar, në shtetin shqiptarë.
Por, kjo situatë zbardh situatën tjetër poltike, sipas së cilës, shqiptarët në Kosovë nuk pranohen zyrtarisht si shqiptarë, por si një qenie e re politike, si kosovar, të cilët nuk kanë dhe nuk duhet të kenë asnjë lidhje me qenien politike shqiptare. Pra, lufta për tjetërsimin e shqiptarëve të Kosovës është aq e vrazhdë dhe tinëzare, sa që opinioni është i pa njohur, dhe as që e kupton se çfarë loje esenciale me fatin e tij.
Çështja tjetër është se pse Kosova nuk e deprëtoi asnjë shtetas serb, që punon haptazi jo vetëm kundër interesave të Kosovës, por pikërisht për destabilizimin e saj. Por, jo që qeveria nuk i depërton, por i integron, madje duke marrë ata paga të dyfishta, edhe nga institucione të sigurisë serbe edhe nga Kosova! Pra, serbët, e madje spi8unët dhe bashkëpunëtorët e regjimit serb edhe të Millosheviçit janë sistemuar në mënyrën më të mirë, që nga UNMIK-u e këtej.
Pra, e gjitha bëhet për të ngulitur vetëdijen, se kosovarët janë vëllezër me serbët, dhe të huaj me shqiptarët. Tashmë filozofia e re antishqiptare, deviza e Enver Hoxhës, vëllezër me kinezët dhe miqtë kosovarë! Ndërsa, qeveria e Kosovës, vëllezërit serb dhe armiqtë shqiptarë!
Ne e ritheksojmë se këta shkelës ligji duhet të dënohen sipas ligjeve vendore, si çdo qytetar i Kosovës, por në asnjë mënyrë, të vritet ideja e bashkimit kombëtar, në kurriz të interesave hegjemone serbe! SHQIPTARI.EU

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...