Published On: 4 Prill, 2016

‘Vehbi Ibrahimi e Hysen Tërpeza, Ibrahim Kelmendit do t`ia kërkonin lulen e ballit’

 Sinan Kastrati

 Sadik Blakaj e “kryen” burgun

Pas bisedave disa ditëshe në burg, Sadik Blaka më tregoi në ”besë” se do dilte nga burgu shpejt, por i vinte keq me tregua para të burgosurve të tjerë, që ai dilte e ne do të mbeteshim brenda. Edhe unë u mërzita që ai dilte e më nuk kisha me kënd me bisedua, me i qajt hallet e dertet por edhe më vinte mirë që ai dilte e do të kontribuoj më shumë jashtë, në këtë kohë të keqe, kur Kosova vlonte.

Unë e luta Sadi Blakajn  që të shkoj deri te Xhevat Durmishi në Stanovc të Ultë, komuna e Vushtrrisë, një shoku im më besniku atëhere e tash dhe baxhanak, që Xhevati të shkoj në Turjakë e ta lajmëronte familjen time, që ti largojnë librat dhe materialet e tjera propagandistike siç cilësoheshin librat e ”ndaluara”, gazetat e revistat ….nga RPSSH-ja, këngët, fotografitë, pikturat që kisha marr në Shqipëri, më 1979, gjatë një ekskursioni mësimor e shkencor, si mysafir i Universitetit të Tiranës.

Ai me premtoi se do të shkonte te Xhevati, por më tha se më mirë do të ishte që une t’ia shkruaja një letër, dhe ai ta dërgonte, sepse ishte kohë që duhej pasur kujdes e të “ruhemi” nga të gjithë..! Unë e dëgjova, sepse i besoja Sadikut se kishte të drejtë: duhet pasur kujdes, por unë, pikërisht unë u tregova i pakujdesshëm. E shkrova letrën për Xhevatin, duke dhënë informacion rreth meje dhe emrat e axhentëve me shumë porosi për familjen dhe shokët qe ishin jashtë burgut.

Sadikut ia përshkruajta ekzakt rrugën, fshatin dhe shtëpinë e Xhevatit, që ai s`kishte nevojë me e pyet askënd. I thash: Shtëpia e Mustafë Majancit, babai i Xhevatit, ndjesë pastë, është në mes të fshatit, te Xhamia me Minare dhe një shitore, shitorja e Ramizit.  Dyert  i ka të hekurta e muri i oborrit është i rrethuar me blloka të betonit

Sadik Blakaj e kishte qua letrën më së pari në SHSSH, ku ata e kishin kopjua e pastaj ky e merr letrën dhe ia kishte dhënë në dorë Xhevatit, në odën e tij, në Stanovc të Ulët.

Familja Majanci e kishin prit Sadikun, siç është adeti i shqiptarëve, si mikun më të mirë dhe i kishin bërë muhabet, me qehre, me duhan, kafe e qaj. E kishin lutur që të ndalet edhe për drekë e darkë, të pushonte, “ta merrte veten” e të shlodhej pakëz.

Sadiku ishte arsyetuar se nuk mundet me ndejt më shumë por vetëm e kishte kryer një porosinë time, amanetin tim e kishte shkuar.  Sigurisht se Sadik Blakaj ka pas edhe ndonjë “amanet tjetër” të ndonjë të burgosuri tjetër.

Kur ai kishte shkuar, Xhevati  e kishte djegur letrën që ia kisha dërgua unë e ia kishte dhënë Sadiku duke menduar se me kaq humbën gjurmët e u krye puna. Xhevati ditën e nesërme kishte shkua në Turjakë, te babi im, Uka dhe iu kishte treguar se çka duhet bërë ata. Edhe Xhevati, vete i kishte ndihmua, vëllezërit e mi Ademin e Zeqën, ndjesë pastë dhe e kishin “mëshef” pjesën më të madhe të materialeve të mia por i kishin harrua fotografitë, ditarët (disa fletore), 4 bobina me këngë që i kisha mbledhur te Shahirat e Drenofcit dhe sende të tjera me vlerë për mua…. sepse isha caktuar nga profesori Anton Çetta që të shkruaj një monografi për Salih e Feriz Krasniqin, bashkë me Bahtir Shehollin, muzikolog, punë të cilën kurrë s`e kam kryer.

Xhevati ka qenë i ndjekur këmba këmbës nga “nuhatësit” e policisë sikur hija që i shkon psa njeriut.

Sadik Blakaj ,”I burgosuri politik”?    

Kush është Sadik Blakaj?

Dëshmi dhe fakte të publikuara e të pamohueshme

Sadik Blakaj ka qenë bashkëpunëtor i UDB-së. Është nga komuna e Istgut. Tash jeton në Francë, “pa asni therr` n`kam”.

Sipas disa dëshmive, Sadikun m UDB-në jugosllave e ka lidh Ibrahim Kelmendi “Ibrahim Kelmendi më ka lidhur me njerëz të UDB-ës në Kosovë dhe në Diasporë dhe se nuk është rezili Riza Salihu vrasësi vëllezërve Gërvalla dhe Kadri Zekës, por Ibrahim Kelmendi me UDB-ën e tij”.

“Sadik Blakaj, “BLAKAJ SADIK, – Sadik Blakaj, agjent i UDB-së nga komuna e Burimit (ish Istogu). Sipas shokut të tij Ibrahim Kelmendi, një ndër agjentët më të pastër se loti që ka pasur UDB-ja ndonjëherë”.

Ibrahim Kelmendi: “Sadik… Gjithsesi, çdo gjë do nxjerrë koha në dritë, por ti duhet të provosh menjëherë ta përshkruash ngjarjen pastaj të shohim: ndoshta je i pastër si loti dhe mbetemi shokë të mirë. Për të ardhur gjer tek kjo, do të ishte dashur një sinqeritet i thellë, duke pranuar edhe ndonjë gabim të vogël nga mosdija…” fq. 20 e fjalorit (Letër për Sadik Blakaj, 21 janar 1981; Faridin Tafallari, T.- Dhimbje, Qëndresë”, Tiranë 1997, fq. 407).”

(XHAFER DURMISHI “FJALORI I LËVIZJES SË JUSUF GËRVALLËS” , THEIR FINEST HOUR, MAJ 2013)

Pjesë nga shkrimi i Eminë Fazlisë, citoj:“He more i pafytyrë, çka do të thuash në dokumentin e sipër radhitur ? A do te mohosh të vërtetën duke, thënë si gjithherë se ti je “i pastër si loti” dhe se ato janë sajesa të UDB-ës kundra “patriotizmit” tënd! Mos he burrë i lig e frikacak se kanë filluar të dalin në shesh të gjitha tradhtitë tua, të kurdisjeve të vrasjeve pas shpine të djemve më të mirë të Kosovës Martire; keqpërdorimit të fondit “Vendlindja thërret”; tradhtia e jote ndaj Hysen Gegës; dyshimet për ndihmesën e UDB-ës në organizimin e atentatit kundër vëllezërve Jusuf e Bardhosh Gërvalla dhe Kadri Zeka, për çka dëshmon më së miri ish-bashkëpunëtori yt  Sadik Blakaj, i cili jeton në Francë dhe me shkrim në mediet elektronike ka deklarua se  Ibrahim Kelmendi më ka lidhur me njerëz të UDB-ës në Kosovë dhe në Diasporë dhe se nuk është rezili Riza Salihu vrasësi vëllezërve Gërvalla dhe Kadri Zekës, por Ibrahim Kelmendi me UDB-ën e tij.”

“Musa Hoti, Vehbi Ibrahimi e Hysen Tërpeza, Ibrahim Kelmendit do t`ia kërkonin lulen e ballit”

GËNJESHTRAT PAMFLETISTE TË UDB-ASHIT IBRAHIM KELMENDI, Nga Emin Fazlia, në “Revista Drini”, 25/03/2014. VIJON – SHQIPTARI.EU

 
Displaying 5 Comments
Have Your Say
 1. Xhafer Leci thotë:

  I nderuar Sinan, edhe unë ju falënderoj dhe përshëndes shumë. Kam shumë dëshirë të takohemi dhe besoj se po. Për të gjitha do të jemi në lidhje. Edhe njëherë ju përgëzoj për veprimtarin tuaj shumë të bujshme dhe atdhetare. Nderimet tona dhe naten e mirë !

  Përgjigjiuni
  Pelqej(0) Nuk Pelqej(0)
 2. Xhafer Leci thotë:

  Ja çfarë shkruan Sadik Blakaj për vrasjen e vëllazërve Jusuf e Bardhosh Gërvalla dhe Kadri Zeka.

  1.-.: SHQIPËRIA E BASHKUAR.ORG – UNITED ALBANIA.ORG :. – DEKLARATË NR …
  Unë Sadik Blakaj me profesjan mesusë nga fshati Lluga Komuna e Burimit-Istogu me banim te përkohshëm ne Francë deklaraoi publikishtë për opinjanin e gjërë …
  unitedalbania.org/index.php?option=com_content&task=view… – 69k – Im Cache – Ähnliche Seiten

  Shkruar nga Sadik Blakaji, me 31-08-2007 14:55
  Njoftim Publikë kombit shqiptarë!

  Unë Sadik Blakaj me profesjan mesusë nga fshati Lluga Komuna e Burimit-Istogu me banim te përkohshëm ne Francë deklaraoi publikishtë për opinjanin e gjërë shqiptarë se Ibrahim Kelmendi bashkë me udb-en serbë dhe disa shqipfolës ka dorë ne vrasjen e vllëzervë Gervalla dhe Kadri Zeka. Ibrahim Kelmëndi i cili bashkë me udb-en organizuan dhe egzekutuan vllëzërit Gervalla dhë Kadri Zeka lajmin për vrasjën e vlëzërvë Gervalla dhe Kadri Zeka e kam marrë nga Ibrahim Kelmendi ku me telefonoji dhe me tha se udb-a i vrau Gervallajt dhe Kadri Zeka. .Ibrahim Kelmendi ka pasë lidhje organizativë ne organizaten e sajuar nga udb-eja Franti i Kuqë Popullorë me spiunin e flliqur te ishë udb-es serbë Islam Blakaji i cili ka punuar për udb-en serbë deri ne vdekje . Islam Blakaj ishë puntorë i sigurimit socialë ne Prishtinë i cili duket se ka qënë shef i organizatës famozë te sajuar nga udb-eja me ëmrinë Fronti i Kuqë Popullorë.
  Fatkeqsishtë Ibrahimi Kelmendi me ka futur ne keto lojna te ndyra edhë mua dhe mi dha lidhjet me njerzit e udb-es jashtë ne përendimë edhë ne Kosovë. Burgosja e Hysen Gegës ka qënë lojë e Ibrahim Kelmendit .Dyshimet e Jusuf Gervalles se Ibrahim Kelmendi mund te jetë njeri i udb-es kanë qënë te sakta si dhe dyshimi se udheheqesi i organizate¨s se tijë ne Kosovë munde te jetë një njeri i udb-es me mbiemrin Blakaji kanë qënë plotsishtë te sakta fjala është për Islam Blakajnë.
  Andaji nuk qendronë se vrases i Gervallajvë dhe Kadri Zekes është Rezili i Suhareks por Ibrahim Kelmendi i Llabijanit

  Përgjigjiuni
  Pelqej(3) Nuk Pelqej(1)
 3. Xhafer Leci thotë:

  Z. Sinan Kastratin, jam duke e përcjell në disa vazhdime, Kurrë nuk më ka rënë të lexoj shkrime-rrëfime bindëse dhe me kaq shumë fakte të gjalla. Ju lumtë për veprimtarinë sinqeritetin dhe korrektësinë.

  Përgjigjiuni
  Pelqej(6) Nuk Pelqej(0)
  • Sinan Kastrati thotë:

   I nderuari Xhafer, te falenderoj! Te pershendes perzemersisht nga Malmö-ja e Suedise. Nese ndonjehere te aet rruga ne Köpenhamn (Kopenhage) ose Malmö, kisha pas deshure te te shoh. Pime nga nje kafe dhe nrrojme ka ni cigare, he burre!
   Xhafer, naten e mire e kofsh me faqe te bardhe!

   Përgjigjiuni
   Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)
  • Mimozë Kastrati thotë:

   Te falenderoj Z. Xhafer Leci!
   /

   Përgjigjiuni
   Pelqej(0) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...