Published On: 3 Shkurt, 2016

Vegjeterianët mbeten pa të dashura

  • Një sondazh i kohëve të fundit, e ka shpallur hapur: 30% e njerëzve që janë konsumator të mishit, nuk kanë dëshirë të ‘dalin’ me një vegjetarian

Rezultate alarmante sidomos për ata që vazhdojnë të jenë single duke menduar që përveç njëmijë e një gjërave të tjera duhet të gjykohen edhe nga shijet e dietës së tyre të përditshme.

Mund të jenë paragjykime por konsumatorëve të mishit u duket e vështirë (së paku 4000 të intervistuarve) të ndajnë një darkë, për të mos folur për gjithë jetën, me ata që nuk ushqehen me mish.

Pra shigjeta e Kupidit matet në tryezë?! Nuk është thjesht gjykim gastronomik por sipas antropologëve është një zgjedhje instiktive që lidhet me riprodhimin ku seksi dhe ushqimi kanë të njëjtën rëndësi. Nuk e dimë nëse është ky shkaku por aktualisht duket se rreth 75% e njerëzve (gjithnjë referuar sondazheve) provojnë të bëhen vegjetarianë por kthehen mbrapsh në gjysmë të rrugës.

Është natyrisht më e lehtë të konsumosh mishin apo prodhimet e tij në mënyrë të moderuar, ata që janë ndërgjegjësuar për këtë janë të shumtë. Megjithatë, pavarësisht të gjithave, parashikmet tregojën se për zgjedhje ose jo, numri i konsumatorëve të mishit në të ardhmen do të ulet aq sa edhe vende si Italia, do të kapin shifra si 65%-që do të jetë përqindja e popullsisë që do të heqë dorë nga mishi.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...