Published On: 29 Janar, 2016

Vdiqe ti o Stalin

Vdiqe ti o Stalin

 

Shoku i ngushtë

“I Poetit Tim –   Kombëtar ”

I bere 80- dhe 100 por me Stalon, Enver  e me Parti

Thonë shkodranet e ke dh…i!

 

LAMTUMIRA E FUNDIT

 

Kurora dhe kurora pa mbarim,

Kurora gjithë lule, gjithë yje;

Dhe sytë të përlotur me trishtim

Dhe pamje e rëndë zije.

 

O shokë!

Për të fundit herë sot,

Babanë po përcjell turm’ e pasosur

Me dhembje të kulluar e me lot,

Me zemër të plagosur.

 

Dhe ja tani, mes heshtjes, në eter,

Një zë i njohur, qartë po dëgjohet.

Në emër tonë sot, shoku Enver,

Përpara tij betohet.

 

Në gjysmë shtizë flamurët era tund,

Gjëmime topash ndihen në hapësire;

I jep Stalinit turma e pafund,

Të fundit lamtumirë.

 

Pra, lamtumirë mik i madh, babà!

Çdo zemër i thotë sot lamtumirë.

Së bashku me Leninin krah për krah

Ay ka për t’u shtrirë.

 

Pushon tashti

Ay në qetësi,

Por, jo!

Ay nuk vdiq!

Vazhdon të rrojë!

Dhe fjal’ e tij e urtë përsëri

Përpara do na çojë!

 

5 Mars 1953

 

Përgatiti: Cezar Ndreu

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...