Published On: 20 Shkurt, 2016

Vdiq shkrimtari Umberto Eco. Intelektuali që modernizoi kulturën italiane

Ndërroi jetë Umberto Eco. Një nga intelektualët më të famshëm italianë në botë.  Ai ishte 84 vjeç, i mbushi me 5 janar. Shkrimtar, filozof, semiotikan dhe profesor. Eco ishte gjithashtu president i Universitetit të Bolonjës dhe person nderi në Universitetin e Oksfordit. Lajmin e dha në mbrëmje vonë familja e tij për gazetën “La Repubblica”.

Eco ka qenë një person i rëndësishëm në jetën kulturore italiane të gjashtëdhjetë viteve të fundit, por emri i tij mbetët i lidhur dhe i pamohueshëm ndërkombëtarisht, për suksesin e jashtëzokonshëm të romanit të tij, “Emri i trëndafilit”, botuar në vitin 1980 dhe shumë shpejt u bë një bestseller ndërkombëtarë, i përkthyer në dhjetra gjuhë të botës dhe miliona kopje të shitura.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...